ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ & ΠΡΟΕΟΡΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΜΝΗΣ…

Το Σάββατο 2α Δεκεμβρίου τ.έ., η Ενορία της Κρήμνης υπεδέχθη τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, τα οποία εκόμισε ο Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος κατόπιν σεπτής εντολής του Σεβ. Μητροπολίτου Ιερισσού κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

Στην είσοδο του Χωριού περίμεναν ιππείς οι οποίοι και συνόδευσαν το όχημα με τα Ιερά Λείψανα ως και τον κεντρικό Ιερό Ναό, εκεί ανέμεναν οι Παν. Αρχιμ. π. Νήφων Καζάνας, π. Κυπριανός Στραζέρου, π. Ευθύμιος Μαρμαλίδης, π. Θεόκλητος Παρδάλης, π. Νικόδημος Κωτινούδης και ο Εφημέριος Αιδ. Οικ. π. Αστέριος Κοντός. Επικεφαλής του Λαού ήταν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Γεώργιος Εμμανουήλ, ο τ. Βουλευτής κ. Ευθύμιος Καρανάσιος, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ιφιγένεια Κυριάκου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων: Ζαγκλιβερίου κ. Νικόλαος Κοπαρανίδης και Ν. Καλινδοίων κ. Ιωάννης Αποστολίδης κ.ά.

Ο άγιος Ιεροκήρυξ αφού πρωτίστως μετέφερε τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας μίλησε για την τιμή και την αξία που πρέπει να αποδίδονται στα Ιερά Λείψανα από τους Χριστιανούς και στο τέλος επαίνεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την αγιογράφηση του Ιερού Ναού και ευχαρίστησε όλους τους δωρητές ….

Απάντηση