Αυτό είναι το νέο κόλπο των κλεφτών -Με ποιον τρόπο εντοπίζουν και κλέβουν εύκολα αυτοκίνητα

Μια συσκευή που δημιουργήθηκε για καλό σκοπό χρησιμοποιούν οι συμμορίες προκειμένου να κλέβουν αυτοκίνητα.

Με τα αυτοκίνητα να γίνονται όλο και πιο «έξυπνα», ενσωματώνοντας σύγχρονες τεχνολογίες που εμποδίζουν την κλοπή τους, οι συμμορίες είναι αναγκασμένες να επινοήσουν νέες μεθόδους προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Σύμμαχος στην προσπάθεια των αετονύχηδων να κλέψουν ένα αυτοκίνητο έχουν γίνει κάποια προϊόντα που δημιουργήθηκαν για καλό σκοπό. Ανάμεσά τους συναντάμε τα AirTags της Apple που προσφέρονται στην αγορά προκειμένου να μας κρατούν συνεχώς ενήμερους για το πού βρίσκονται πολύτιμα αντικείμενά μας, όπως είναι το πορτοφόλι και τα κλειδιά του ΙΧ μας

Πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια εφόσον το αυτοκίνητό μας «κάνει φτερά», μιας και εφόσον έχουμε προνοήσει να τοποθετήσουμ ένα AirTag στο εσωτερικό του ΙΧ, μπορούμε να λαμβάνουμε συνεχή πληροφορηση για το πού βρίσκεται το όχημά μας και την πορεία που ακολουθείται.

Από την άλλη, τα AirTags έχουν μετατραπεί σε προϊόντα… κατασκοπείας, μιας και τα προμηθεύονται οι συμμορίες, τοποθετώντας τα σε ανύποπτο χρόνο, και όταν βρουν την ευκαιρία, στο εσωτερικό των αυτοκινήτων-στόχων τους.

Εν συνεχεία, χάρη σε αυτή τη συσκευή παρακολουθούν την πορεία του ΙΧ και τις συνήθειες του οδηγού του, και μόλις βρουν πρόσφορο έδαφος (π.χ. όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε απομονωμένα μέρη, με χαμηλό φωτισμό) εξαπολύουν το χτύπημά τους.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση ενός AirTag σε ένα αυτοκίνητο δεν γίνεται αποκλειστικά για την κλοπή του τελευταίου, αλλά -ειδικά εφόσον αυτό είναι πολυτελές- για να εντοπιστεί πού διαμένει ο εύπορος ιδιοκτήτης του και να τρυπώσουν οι ληστές εντός της οικίας του αφαιρώνοντας του πολύτιμα αντικείμενα.

Κλοπή αυτοκινήτου

Σημειώνεται ότι δεν είναι μόνο τα AirTags της Apple τα οποία χρησιμοποιούνται ως συσκευές εντοπισμού. Αντίστοιχα gadget είναι διαθέσιμα και από άλλες εταιρείες, όπως είναι για παράδειγμα η Samsung.

Πώς θα αποτρέψεις την κλοπή του αυτοκινήτου σου

Παρ’ όλο που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το αγαπημένο του αυτοκινήτου δεν θα κλαπεί, υπάρχουν κάποια μέτρα που θα μειώσουν σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες.

Ένα αντικλεπτικό μπαστούνι, το οποίο ουσιαστικά κλειδώνει το τιμόνι, ίσως αποτρέψει τους επίδοξους ληστές από το να επιχειρήσουν να κλέψουν το αυτοκίνητό σου.

Επίσης, καλό είναι να σταθμεύουν το ΙΧ τους σε πολυσύχναστα μέρη με δυνατό φωτισμό, αλλά και να επενδύσουν σε ένα tracker, δηλαδή μια συσκευή εντοπισμού, η οποία θα τους ειδοποιήσει όταν κάποιος προσπαθήσει να το μετακινήσει.

Απάντηση