Πότε έρχονται οι Αλκυονίδες μέρες 2024;

Αλκυονίδες μέρες: Αναμένονταν στα μέσα Ιανουαρίου, αλλά τελικά οι μετεωρολόγοι έδωσαν άλλη πρόγνωση. Όσα ξέρουμε για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Τσουχτερό κρύο και χιονιά μάς επιφύλασσε το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, με την πρόγνωση να αλλάζει συνεχώς.

Αλκυονίδες μέρες: Το 2024 θα έρθουν λίγο πιο αργά από ότι τα τελευταία χρόνια. Η τελική πρόγνωση του καιρού για τις απόλυτα ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα.

Κρύο και κακοκαιρίες με λίγα χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού ολόκληρο τον Ιανουάριο και όλοι αναμένουν εδώ και πολλές μέρες, πότε οι μετεωρολόγοι θα δώσουν το «σήμα» για τις Αλκυονίδες μέρες.

Τα τελευταία νέα για τον καιρό προμηνύουν βαρυχειμωνιά με χιόνι, και συγκεκριμένα «χιονομπόρες», αλλά δεν φαίνεται ότι θα το στρώσει στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι η έλευση των Αλκυονίδων θα μας εκπλήξει φέτος, καθώς φαίνεται πως θα έρθουν αργότερα από ότι τις λαχταρούσαμε, ειδικά τώρα που έχει αρχίσει και η μέρα να μεγαλώνει.

Πιο αναλυτικά, ο πρώτος από τους μετεωρολόγους που μίλησε για τις Αλκυονίδες είναι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο μετεωρολόγος του OPEN, που μάλιστα έδωσε και τον χρονικό ορίζοντα για να ξέρουμε τι θα περιμένουμε

Πότε είναι οι Αλκυονίδες μέρες το 2024

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» έχει υψωθεί προς την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου, με τις ψυχρές αέριες μάζες να περνούν γύρω από αυτό και να επηρεάζουν τη χώρα μας. Αυτός θα είναι και ο λόγος που θα παραμείνουμε σε χειμωνιάτικο «κλοιό» και τις επόμενες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες από την Κυριακή μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Μετά τα χιόνια οδεύουμε προς τις Αλκυονίδες μέρες, οι οποίες, όπως είπε ο ίδιος στην τελευταία του πρόγνωση, θα είναι φέτος τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, με υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ο καιρός μέχρι την επόμενη εβδομάδα

Αναλύοντας περισσότερο την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, ο μετεωρολόγος του OPEN είπε ότι λίγες βροχές θα έχουμε την Παρασκευή και από το Σάββατο έως τη Δευτέρα αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο και χιονόνερο στα χαμηλότερα υψόμετρα.

Δευτέρα και Τρίτη δεν αποκλείεται να δούμε χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο. Η ψυχρή μεταβολή θα αφορά τις περιοχές από την Πίνδο και ανατολικότερα.

Απάντηση