Πώς τα αγροτικά αυτοκίνητα γίνονται επικίνδυνα (video)

Η σωστή χρήση και φόρτωση των pick-up είναι ζωτικής σημασίας για να μην μετατραπούν σε επικίνδυνα οχήματα που μπορούν να φέρουν ανά πάσα στιγμή την καταστροφή σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Οι πάσης φύσεως δοκιμές ασφάλειας που πραγματοποιούνται σε αυτοκίνητα από οργανισμούς σε όλο τον κόσμο φέρνουν στο φως τις τρομακτικές συνέπειες που μπορεί να έχει ένα τροχαίο ατύχημα τόσο στους επιβαίνοντες όσο και στο ίδιο το όχημα.

Οι δοκιμές ασφάλειας έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στη βελτίωση της παθητικής ασφάλειας, ενώ ακόμη και εκείνες που πραγματοποιούνται για άλλους λόγους μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και να αποδείξουν στην πράξη γιατί πρέπει να οδηγούμε και να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας σύμφωνα με τον ΚΟΚ, τις οδηγίες του κατασκευαστή αλλά και την… κοινή λογική.

Τελευταίο εντυπωσιακό video που μας δείχνει τι γίνεται όταν δεν φορτώνουμε σωστά ένα pick-up, μας έρχεται από τον αμερικάνικο οργανισμό Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

Κίνδυνος θάνατος τα pick-up τι πρέπει να ξέρετε 2022 video

Ο γνωστός αμερικάνικος οργανισμός, ο οποίος είναι κάτι αντίστοιχο με τον «δικό» μας Euro NCAP φόρτωσε την καρότσα ενός παλιότερης γενιάς pick-up και πραγματοποίησε μια δοκιμή πρόσκρουσης. Μόνο που στην καρότσα του μεγάλου, το φορτίο που τοποθετήθηκε ξεπερνούσε κατά πολύ το μέγιστο επιτρεπόμενο με το συνολικό βάρος να φτάνει στους 4,3 τόνους.

Στη δοκιμή πρόσκρουσης που έγινε με ταχύτητα 64 χλμ./ώρα (40 μίλια), το άκαμπτο φορτίο -ένα τεράστιο κομμάτι μπετόν αλλά και μερικές μεγάλου πάχους μεταλλικές πλάκες– εισχώρησε στην καμπίνα του αμερικάνικου pick-up σαν να τρυπούσε τοίχο φτιαγμένο από χαρτί…

Έχοντας υπόψη το παραπάνω, θα πρέπει πάντα να φορτώνουμε αλλά και να ασφαλίζουμε σωστά το φορτίο που τοποθετούμε στην καρότσα του pick-up μας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνά σε βάρος αυτό που συστήνει ο κατασκευαστής του οχήματος.

Απάντηση