Άνοιξαν οι αιτήσεις για την Δημοτική Αστυνομία – Τα SoS για να μην κάνετε λάθη

Ο κύβος ερρίφθη! Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία – Τα Sos που πρέπει να γνωρίζετε για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

Ανοίγουν σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 και ώρα 08:00 το πρωί, οι αιτήσεις στην πολυαναμενόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τη Δημοτική Αστυνομία και το proson.gr παρουσιάζει όλα τα SoS που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι προκειμένου να αποφύγουν τα λάθη στις αιτήσεις. Αρχικά να αναφέρουμε ότι το Εθνικό Τυπογραφείο έχει δημοσιεύσει δύο νέα ΦΕΚ με διορθώσεις στην αρχική προκήρυξη

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας γίνονται δεκτοί σχεδόν ΟΛΟΙ όσοι έχουν απολυτήριο λυκείου ή οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Το proson.gr συστήνει στους ενδιαφερόμενους να βιαστούν να κάνουν την αίτηση τους προκειμένου να μην κινδυνεύσουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής, λόγω πιθανής υπερφόρτωσης του συστήματος.

Οι θέσεις ανά εκπαιδευτική βαθμίδα κατανέμονται ως εξής:

  • 208 θέσεις για απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ)
  • 218 θέσεις για απόφοιτους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)
  • 787 θέσεις για απόφοιτους Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης (ΔΕ)

Ωστόσο, για να δηλώσουν συμμετοχή οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν, τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια που έχει θέσει το ΑΣΕΠ. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 20 και μικρότερη των 35 ετών. Συμμετοχή, δηλαδή, μπορούν να δηλώσουν όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2004. Όσον αφορά τα ηλικιακά κριτήρια, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες.

Αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις και η Ανεξάρτητη Αρχή ελέγξει ότι όλοι οι υποψήφιοι πληρούν όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα και δεν «σκοντάφτουν» σε κάποιο κόφτη, το ΑΣΕΠ θα καλέσει τους υποψηφίους να συμμετάσχουν σε υγειονομικές, αθλητικές και ψυχομετρικές εξετάσεις.  Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα κριθούν κατάλληλοι υγειονομικά (και μόνο αυτοί!) θα υποβληθούν στη συνέχεια σε αθλητικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι που θα πετύχουν στις αθλητικές δοκιμασίες (και μόνο αυτοί!) θα υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη.

Να σημειωθεί ότι οι αθλητικές δοκιμασίες, στις οποίες θα υποβληθούν οι υποψήφιοι περιλαμβάνουν:

  1. Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).
  2. Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4′ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
  3. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1.00 μ. (τρεις προσπάθειες).
  4. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
  5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Πριν υποβάλλουν την αίτηση, οι υποψήφιο θα πρέπει να προμηθευτούν ειδικό παράβολο, ύψους τριών ευρώ, τον αριθμό του οποίου πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσουν στην αίτηση τους για να μην απορριφθεί.

Αφού προμηθευτούν το παράβολο, οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ, βάσει των οδηγιών που δίνονται στο παράρτημα Β’ της προκήρυξης. 

Προσοχή! Υπενθυμίζουμε ότι για πρώτη φορά το ΑΣΕΠ έχει βάλει «κόφτη» στον ανώτατο αριθμό θέσεων που μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι. Ως εκ τούτου για την κατηγορία ΔΕ ορίζεται ότι οι υποψήφιοι δύναται να δηλώσουν έως 120 προτιμήσεις (από τους 148 κωδικούς θέσεων), ενώ για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ δύναται οι υποψήφιοι να δηλώσουν τον συνολικό αριθμό προτιμήσεων (κωδικοί θέσεων).

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ της προκήρυξης

Απάντηση