Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Με QR Codes όλες οι τουριστικές πληροφορίες

Καινοτομία στη λειτουργία και μηδενική χρήση χαρτιού.

Πού θα μείνετε, πού θα φάτε, από πού θα ψωνίσετε, πού θα διασκεδάσετε, πώς θα ξεναγηθείτε, πού θα περπατήσετε, που θα οινογευθείτε και τόσα άλλα “που”…, απαντώνται στην Ανατολική Χαλκιδική μέσα από τo QR Codes σύστημα προώθησης των επιχειρήσεων της Αριστοτελικής Σύμπραξης του Δήμου Αριστοτέλη.

Πρόκειται για banners με ορθοστάτη, τα οποία τοποθετούνται σε reception ξενοδοχείων και χώρους υποδοχής restaurants ή άλλων τουριστικών και παραγωγικών επιχειρήσεων. Κάθε QR Code οδηγεί τον επισκέπτη στις ιστοσελίδες visit-easternhalkidiki.gr και cluster-aristotle.travel, καθώς και στις ηλεκτρονικές πληροφοριακές μπροσούρες του Δήμου Αριστοτέλη.

Ο ευρηματικός και καινοτόμος τρόπος προσέγγισης της πληροφορίας, ο οποίος απαλλάσσει από περιττές ερωτήσεις και εξασφαλίζει την ακριβή διοχέτευση στοιχείων και καταγραφών

  • τονίζει τα πλέον σημαντικά,
  • τα ενδιαφέροντα,
  • τα must see,
  • κ.λπ.,
  • οδηγεί όμως τον επισκέπτη (και) σε πλοήγηση σε εκείνα τα σημεία που σε διαφορετική περίπτωση θα διέφευγαν της προσοχής του.

Το banner ολοκληρώνει την επαγγελματική προετοιμασία του Δήμου Αριστοτέλη καθώς και εκείνη της Αριστοτελικής Σύμπραξης Επαγγελματιών του Δήμου: οι εν λόγω φορείς  επενδύουν στη digital προώθηση, δεδομένης

  • της λεπτομερούς ηλεκτρονικής καταγραφής, που πραγματοποιούν εδώ και τέσσερα χρόνια,
  •  της εξελικτικής δύναμης του διαδικτύου και φυσικά συνυπολογίζοντας
  •  τις αμέτρητες δυνατότητες των σύγχρονων έξυπνων συσκευών και της εξοικείωσης των χρηστών τους με αυτές.

Παράλληλα, εξασφαλίζει την ομοιομορφία, άρα και την αναγνωρισιμότητα του brand Halkidiki, καθώς το εικαστικό του βασίζεται στο σχεδιασμό όλων των στοιχείων, που υποδηλώνουν αναφορά στη Χαλκιδική (design, logos, χρήση χρωμάτων).

Πάνω απ’ όλα όμως προσθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα στη zero waste πολιτική του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς η μηδενική χρήση χαρτιού αποτελεί καλή πρακτική και συμβάλει στην τοπική περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Το banner θα διοχετεύεται από τις αρχές Απριλίου σε όλα τα μέλη της Αριστοτελικής Σύμπραξης.

Απάντηση