Απεργία: «Λουκέτο» σε όλη την χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου – Τι ζητούν οι συνταξιούχοι

«Παραλύει» η χώρα από τη γενική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο Γιώργος Κουτσιμπογιώργος, πρόεδρος Ανώτατης Γεν. Συνομοσπονδίας συνταξιούχων Ελλάδος μίλησε στο MEGA για την συμμετοχή των συνταξιούχων στην απεργία και για τα αιτήματά τους.

Τα τελευταία 14 χρόνια έχουμε υποστεί όλο το βάρος της δημοσιονομικής χρεωκοπίας της χώρας μας. Φτάσαμε σήμερα να είμαστε η μόνη κοινωνική κατηγορία που δεν έχει αναπληρωθεί τίποτα από αυτά που έχουν κοπεί. Ήρθε νόμος Κατρούγκαλου που τα ισοπέδωσε όλα και έχει μείνει ένα μικρό κομμάτι μεταξύ Ιουνίου ’15 – Μαΐου ’16 που είχε αποφασίσει το ΣτΕ. Το 2020 επεστράφησαν οι κρατήσεις για τις κύριες και απομένουν οι επικουρικές και τα δώρα. Ήταν αυτά τα ψίχουλα να δοθούν για τις επικουρικές και για τα δώρα κύριων και επικουρικών και έρχεται να συζητηθεί να κοπούν και αυτά», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε ο κ. Κουτσιμπογιώργος: «Έχουν ισοπεδωθεί όλα, έχουν παραγραφεί μες τον νόμο 4787/2016. Όλα αυτά με τις πενιχρές αυξήσεις που δεν δίνονται καν με την προσωπική διαφορά. Πρόβλημα δημιουργεί και η ΕΑΣ. Μιλάμε για ψυχούλα. Βάλαμε πλάτη στην χρεωκοπία της χώρας μας και δεν αναγνωρ4ιζεται τίποτα. Ζητάμε κάποια από αυτά να αναγνωρισθούν. Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζομένους της ΓΣΕΕ και βάζουμε παράλληλα και τα δικά μας προβλήματα και αιτήματα».

Απάντηση