Ελληνοποιήσεις μελιού: Όσοι παρανομούν θα πληρώσουν επανέλαβε ο Αυγενάκης

Στην προστασία της ελληνικής παραγωγής από ελληνοποιήσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια ανοικτής συζήτησης με αγρότες στην Κοζάνη. Ο ΥπΑΑΤ επισήμανε ότι οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων σε σημεία λιανικής και στις πύλες εισόδου, όχι μόνο θα συνεχισθούν αλλά θα ενταθούν. Ειδικά για το μέλι προειδοποίησε ότι «ο πέλεκυς θα είναι βαρύς σε όσους παρανομούν και κάνουν παιγνίδια σε βάρος των μελισσοκόμων». Ο υπουργός ανήγγειλε ελέγχους εν όψει του Πάσχα στο κρέας και στα αυγά, και τόνισε ότι η προστασία των ελληνικών προϊόντων «είναι ένα προσωπικό στοίχημα, για τον ίδιο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι είναι αυτοί που παρανομούν και πού ανήκουν κομματικά. Οι έλεγχοι θα πάνε σε βάθος. Και όσοι παρανομούν θα πληρώσουν».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στον ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε ότι δεν θα κρύψει κανείς τίποτα από τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης και οι ευθύνες θα αποδοθούν και ενημερωσε πως την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσει επίσημα η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ και ότι αύριο θα γίνει η πληρωμή της προκαταβολής του 50% της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, σε περίπου 300.000 αγρότες.

Το μείζον ζήτημα που ετέθη από το σύνολο των εκπροσώπων των αγροτών ήταν το ζήτημα των αλλαγών στην ΚΑΠ, για το οποίο ο υπουργός ζήτησε από τους παρευρισκόμενους, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να ασκήσουν πιέσεις στα κόμματα που ανήκουν, ώστε οι ευρωομάδες στις οποίες συμμετέχουν να λάβουν ανάλογες αποφάσεις με εκείνες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο υιοθέτησε τις 19 προτάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε ό,τι αφορά στα οικολογικά σχήματα και στις γραφειοκρατικές δυσκολίες, σημείωσε ότι είναι απόρροια Σοσιαλιστικών, Πράσινων και Αριστεράς, που είχαν την πλειοψηφία στην ΕΕ, όταν συζητείτο η ΚΑΠ. «Κι εμείς στηρίζουμε το περιβάλλον αλλά πέρα από το περιβάλλον υπάρχουν και οι αγρότες», σημείωσε, αναφέροντας ότι «το ΕΛΚ δεν είναι κατά της «πράσινης μετάβασης», αλλά ζητάει να γίνει με πιο ομαλό τρόπο».

Απάντηση