Αναβίωσε για πρώτη φορά το Έθιμο του Κλήδονα στην Στρατονίκη (φωτο βίντεο)

Το Σάββατο 23/6 , σε μια όμορφη πλατεία της Στρατονικης μας, αναβιώσαμε για πρώτη φορά το Έθιμο του Κλήδονα. Έγινε αφήγηση κι αναπαράσταση του εθίμου, συνοδεύοντας ελεύθερες κοπέλες σε βρύσες του χωριού μας για να γεμίσουν τις στάμνες τους και να μεταφέρουν το “αμίλητο” νερό. Κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης το παιδικό χορευτικό τμήμα του Σύλλογος Γυναικών Στρατονίκης-Σταγείρων χόρεψε τον χορό του Κλήδονα, η Ριζικαρισσα προχώρησε στο άνοιγμα του δοχείου και οι μικροί μας φίλοι μας απήγγειλαν διάφορα στιχάκια. Μετά την ολοκλήρωση του εθίμου ακολούθησε το άναμμα της φωτιάς του Άη Γιάννη

Θέλουμε πρώτα από όλους να ευχαριστούμε τις κοπέλες αλλά και τα μικρότερα παιδιά που συμμετείχαν στην αναπαράσταση του εθίμου

Επίσης να ευχαριστήσουμε:

Από Δημοτικούς Συμβούλους την Κα Σαραντουδα Μαρία και τον Κο Καραντώνα Ευάγγελο που δηλώνουν πάντα το παρόν σε κάθε μας εκδήλωση.

Το Vroum Vroum Event’s Project με τους αγαπημένους μας Anestis Rizos & Nikos Limpantoudis που εντυπωσίασαν τόσο με την παρουσία τους στο χώρο όσο και με τα υπέροχα Cocktail που μας ετοίμασαν

Τον Dj μας Άγγελος Αντωνίου που μας ξεσήκωσε με τη μουσική του.

Τις Μπαμ μπαμ & Μπιου μπιου, που απασχόλησαν τα παιδιά με διάφορα παιχνίδια, πινιατα, face painting κλπ.

Τον Σύλλογος Γυναικών Στρατωνίου Χαλκιδικής για τις παραδοσιακές φορεσιές που μας δάνεισε για να ντυθούν οι κοπέλες που μετέφεραν το “αμίλητο” νερό.

Την Νοσηλεύτρια Κα Ινελή Ευγενία που ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και βοήθησε όπου χρειάστηκε.

Τον φωτογράφο Κο Λουζικιώτη Δημήτριο που ήταν παρόν και με τον φωτογραφικό του φακό απαθανάτισε στιγμές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και θα τις απολαύσουμε τις επόμενες μέρες .

Το Smile Market Γεωργακα Σταματία για τα πατατάκια και τους χυμούς που μας προσέφερε για τα παιδιά αλλά κι όλους τους υπόλοιπους χορηγούς που βοήθησαν με τις προσφορές τους.

Τις γυναίκες του χωριού μας που έφεραν διάφορα εδέσματα για να εμπλουτίσουμε τον μπουφέ μας

Αλλά κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτήν την υπέροχη ομάδα που έχουμε δημιουργήσει και μαζί με φίλους αλλά κι ανθρώπους που πίστεψαν και στήριξαν από την πρώτη στιγμή αυτό που ξεκινήσαμε, το οποίο έχει ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη του τόπου μας, μπορούμε να έχουμε τέτοια αποτελέσματα. Και κάθε φορά που οργανώνουμε μια εκδήλωση ή μια δράση εθελοντισμού είμαστε όλο και περισσότεροι. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας για αυτήν την ημέρα τα χαμόγελα κι η ικανοποίηση του κόσμου που ήρθε ακόμη κι από τα διπλανά χωριά να διασκεδάσει μαζί μας.

Και του χρόνου να είμαστε γεροί να γιορτάσουμε πάλι όλοι μαζί!!!

Απάντηση