Τα εκλεκτά προϊόντα της Χαλκιδικής στο Μουσείο Ακρόπολης
Τα εκλεκτά προϊόντα της Χαλκιδικής παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, στην εκδήλωση « Γεύσεις Χαλκιδικής», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδική.
Τα προϊόντα και οι παραγωγοί της Χαλκιδικής παρουσιάστηκαν σε ένα κοινό που περιελάμβανε ανθρώπους της αγοράς τροφίμων, δημοσιογράφους, εμπορικούς ακόλουθους ξένων πρεσβειών, μέλη επιμελητηρίων και εκπροσώπους της πολιτικής ζωής.
Τα προϊόντα ενός τόπου, δεν είναι απλά το αποτέλεσμα της πρωτογενούς παραγωγής ή της μεταποίησης, αλλά περικλείουν στοιχεία της παράδοσης και του πολιτισμού, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης τουριστικής ανάπτυξης.
Αυτός ήταν και ο σκοπός της εκδήλωσης, η ολοκληρωμένη παρουσίαση της Χαλκιδικής, μια ευκαιρία να αποκομίσουν οι προσκεκλημένοι μια πληρέστερη άποψη του τόπου, μέσα από τα προϊόντα του.
Οι ελιές, το ελαιόλαδο, τα τυριά και το κρέας, το κρασί, το μέλι, τα αμπελόφυλλα και τα βότανα, η τρούφα και τα άγρια μανιτάρια, οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού, τα κριτσινια, οι πίτες και τα σιροπιαστά γλυκά, οι μπύρες, το τσίπουρο, η μουντοβίνα και το λικέρ, τα χριστουγεννιάτικα έλατα έδωσαν τη γεύση, το χρώμα και τα αρώματα μιας εκδήλωσης που ικανοποίησε όλους, όσοι παρεβρέθηκαν στο εμβληματικό Μουσείο Ακρόπολης, απέναντι από τον Παρθενώνα, το σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού.
Πρωτότυπος επίλογος ήταν η προσφορά μας στους εκλεκτούς καλεσμένους, απο ένα έλατο μικρό σε γλάστρα φυτεμένο, προερχόμενο από τις φυτείες του Όρους Χολομώντα!
To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.