“Χριστός Ανέστη” με κόκκινα αυγά και τσουρέκια στην καρδιά της Χαλκιδικής την Αρναία
Το φως της Ανάστασης πλημμύρισε την κεντρική πλατεία της Αρναίας το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, σε μια ζωντανή και γεμάτη παράδοση εκδήλωση, όπου οι ντόπιοι καλωσόρισαν το Πάσχα με αυθεντικό ελληνικό τρόπο.
Νέοι και νέες της πόλης, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, μοίραζαν με χαμόγελο κόκκινα αυγά και τσουρέκια σε περαστικούς και επισκέπτες, προσφέροντας τις θερμές πασχαλινές ευχές τους: «Χριστός Ανέστη!» Η εικόνα θύμιζε σκηνές από άλλες εποχές, γεμάτες απλότητα, πίστη και αληθινή φιλοξενία.
Η εκδήλωση αυτή αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος των πασχαλινών εθίμων της Αρναίας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεράκι από την Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας, που φροντίζει να διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις και να τις μεταφέρει στις νεότερες γενιές.
Η κίνηση αυτή, πέρα από τον εορταστικό της χαρακτήρα, ενισχύει και την τοπική ταυτότητα, ενώνoντας κατοίκους και επισκέπτες μέσα από τις γεύσεις, τα χρώματα και τα ήθη του Πάσχα.
Στην Αρναία, το Πάσχα δεν είναι απλώς μια γιορτή – είναι εμπειρία, ζωντανή μνήμη και ευκαιρία για όλους να αισθανθούν την ουσία της Ανάστασης: την ελπίδα, τη χαρά και την ενότητα.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.