μεσοπρόθεσμο, από το 2011 έως και το 2014

Η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών έχει μια και μόνο ερμηνεία: Ξαναγράφεται το μεσοπρόθεσμο, από το 2011 έως και το 2014. Η τηλεδιάσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Τρόικα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα φαίνεται ότι κατέληξε σε κατ αρχήν συμφωνία αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν μειώσεις μισθών έως και 20% ανεξάρτητα από το μισθολόγιο, περικοπές στο πλαφόν στις συντάξεις και νέο ψαλίδισμα στα επιδόματα.

Η εργασιακή εφεδρεία επεκτείνεται σε όλο το Δημόσιο με τις απολύσεις να παραμένουν πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


Για την ώρα φαίνεται να εγκαταλείπεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ενώ πιθανή θα πρέπειι να θεωρείται η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Το υπουργείο οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος.»

Με την έλευση των επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα θα ολοκληρωθούν και οι διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο μέτρων από το οποίο και θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της 6η δόσης του δανείου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν νέες διαπραγματεύσεις μετά και την σημερινή τηλεδιάσκεψη προτού η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει την απαραίτητη επόμενη δόση και δεν θα αντιμετωπίσει ταμειακό πρόβλημα τους επόμενους μήνες.

Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, με σκοπό την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και την εκπόνηση της σχετικής αναφοράς προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Αύριο συγκαλείται κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, συγκαλείται αύριο, Τετάρτη, στις 11.30 το πρωί, στη Βουλή, Στη σύσκεψη, κατά πληροφορίες, θα εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των, μέσω τηλεδιάσκεψης, επαφών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Απάντηση