έκτακτη εισφορά και από τους πεθαμένους
Θα νομίζεται ότι είναι ανέκδοτο, αλλά κάνετε λάθος. Πρόκειται για ελληνική πραγματικότητα και έχει τη βούλα του υπουργείου οικονομικών με εγκύκλιο του οποίοι έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν και οι πεθαμένοι.
Και επειδή ως γνωστόν δεν ζωντανεύουν οι νεκροί για να πάνε στην εφορία να πληρώσουν το ποσό θα
υποχρεωθούν να το πληρώσουν οι κληρονόμοι. Μάλιστα για να μην προκληθούν διαφορές ανάμεσα στους κληρονόμους το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε να δώσει τις διευκρινίσεις του.
Αναλυτικά λοιπόν στην εγκύκλιο του υπουργείου αναφέρεται ότι «σε περίπτωση θανάτου του υπόχρεου, οι κληρονόμοι του ευθύνονται για την καταβολή του ποσού της εισφοράς, ανάλογα με το ποσοστό της κληρονομικής τους μερίδας».
Παράλληλα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν συνεπάγεται αναστολή της καταβολής της έκτακτης εισφοράς .
Στην εγκύκλιο περιγράφονται επίσης οι προϋποθέσεις απαλλαγής ανέργων, στρατευμένων ή επιτηδευματιών από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος.
Σε ό, τι αφορά τους ανέργους ορίζεται ότι για να τύχουν απαλλαγής, θα πρέπει ισχύουν δύο προϋποθέσεις:
– να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν προβλέπεται απαλλαγή.
– να μην έχουν κατά τη χρήση του 2011 πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής έστω και μικρού ποσού.
To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.







