Μειώθηκαν τα σκουπίδια γιατί… δεν έχουμε να φάμε!

Μέχρι και οι… σκουπιδοτενεκέδες δείχνουν την κρίση που περνάνε τα ελληνικά νοικοκυριά: ο όγκος των απορριμμάτων μειώθηκε κατά 27% το 2011, τόσο λόγω της μειωμένης κατανάλωσης, όσο και λόγω της αύξησης των ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε!

 Ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγει στον

ΧΥΤΑ Φυλής έπεσε κατά 17%, δείχνοντας πως η οικονομική κρίση έφερε όσα έπρεπε να φέρει η οικολογική συνείδηση.


Στην περιφέρεια Αττικής παράγονται ημερησίως 7.735 τόνοι αστικών στερεών απορριμμάτων, που αντιστοιχούν σε 1,6 κιλά απορρίμματα ανά κάτοικο και στο 58% των σκουπιδιών όλης της χώρας.

«Μας επιβάλλουν οι καιροί τον εξορθολογισμό της κατανάλωσης της τροφής μας. Γι’ αυτό τον λόγο τα υπολείμματα τροφής που αποτελούν το 50% των σκουπιδιών έχουν μειωθεί τόσο», λέει στην εφημερίδα ο Δημήτρης Χωματίδης, μηχανικός Περιβάλλοντος και μέλος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Εκτός από την μείωση της κατανάλωσης αλλά και του ότι τα περισσεύματα γίνονται φαγητό για την επομένη, μεγάλο ρόλο διαδραματίζει -δυστυχώς- και η αύξηση εκείνων που αναζητούν φαγητό στους κάδους. Μάλιστα, οι νυχτερινές «επιδρομές» αστέγων στα σκουπίδια έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο… 

Απάντηση