Γαλλικό ενδιαφέρον για την τουριστική Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 100 tour operators και τουριστικοί πράκτορες της Γαλλίας προτείνουν την Ελλάδα στα προγράμματά τους, αναλογιζόμενοι το τεράστιο ενδιαφέρον των Γάλλων για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πατρίδας του Μεγάλου ΑλεξάνδρουΣτο κοσμοπολίτικο Παρίσι, όπου προβάλλεται η Μακεδονία, το ενδιαφέρον για την τουριστική Θεσσαλονίκη παραμένει ζωντανό, όπως διαπίστωσαν τα μέλη της
Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που ταξίδεψαν στη γαλλική πρωτεύουσα για το workshop που οργανώθηκε από το τοπικό γραφείο του ΕΟΤ και αφορούσε την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Βόρειας Ελλάδας στην αγορά της Γαλλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκθεση που προβάλλει την ελληνικότητα της Μακεδονίας με θέμα: «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Η αρχαία Μακεδονία» η επισκεψιμότητα έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ και αγγίζει τους 6.000 επισκέπτες ημερησίως.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, είναι σημαντικό ότι 100 και πλέον tour operators και τουριστικοί πράκτορες της Γαλλίας προτείνουν την Ελλάδα στα προγράμματά τους, αναλογιζόμενοι το τεράστιο ενδιαφέρον των Γάλλων για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πατρίδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κατά τις συναντήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων διαπιστώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του τουρισμού της Γαλλίας για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αλλά επίσης διαπιστώθηκε και η άμεση ανάγκη για επαναφορά των αεροπορικών συνδέσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» με τα αεροδρόμια του Παρισιού και ενδεχομένως με αεροδρόμια άλλων γαλλικών πόλεων. Κι αυτό γιατί η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης έγινε λίγο πριν πέσει η αυλαία της έκθεσης (16 Ιανουαρίου 2012), η οποία και συμπίπτει με τον προγραμματισμό των Γάλλων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Σε αυτή τη χρονική συγκυρία που διανύουμε και εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν στον εσωτερικό τουρισμό λόγω της κρίσης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θεωρεί πως αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη και να καθιερωθεί στο χάρτη της τουριστικής αγοράς της Γαλλίας, αρκεί βεβαίως να αποκατασταθεί η «τραυματισμένη» αεροπορική σύνδεση της πόλης και να αρθεί ο «αποκλεισμός» της από σημαντικούς τροφοδότες τουρισμού της Ευρώπης (Γαλλία, Ισπανία κ.λ.π.).
Στο workshop συμμετείχαν τουλάχιστον 35 από τους σημαντικότερους tour operators της Γαλλίας , αλλά και ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επαγγελματικά με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά τα 1.000 και πλέον εκθέματα, τα περισσότερα των οποίων προέρχονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τις επτά Εφορείες Αρχαιοτήτων της Μακεδονίας.
Στο workshop πήραν μέρος ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με εκπρόσωπό του το Γενικό Διευθυντή κ. Νίκο Σαπουντζή, καθώς και ο Πρόεδρος του TCVB κ. Γιάννης Ασλάνης και εκπρόσωποι Ενώσεων Ξενοδόχων κυρίως από την Κεντρική Μακεδονία. Ακολούθησε δεξίωση στα γραφεία του ΕΟΤ.

Απάντηση