Τα προβλήματα στα ΜΜΕ κυριάρχησαν στην ετήσια εκδήλωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Τα οξυμένα προβλήματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με απλήρωτους εργαζόμενους, άλλα ΜΜΕ να βρίσκονται «στο κόκκινο» και τους ανέργους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς να αυξάνονται συνεχώς, κυριάρχησαν στην ετήσια εκδήλωση της ΕΣΗΕΜ-Θ που έγινε στα γραφεία της για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μάκης Βοϊτσίδης αναφέρθηκε στην κρίση που μαστίζει τα ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που είναι σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης για τα προβλήματα πανελλαδικά στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο κατήγγειλε

προσπάθεια υποταγής του και σημείωσε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κάνουν ούτε πόντο πίσω στον αγώνα τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος σε μια συμβολική κίνηση μοιράστηκε το κομμάτι της πίτας με βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, Σπύρος Βούγιας, της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, του ΛΑ.Ο.Σ Άγγελος Κολοκοτρώνης, Κώστας Κιλτίδης, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Λίτσα Αμμανατίδου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο αντιδήμαρχος Κώστας Ζέρβας, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, οι πρόξενοι των ΗΠΑ και της Βουλγαρίας κ.α.

Απάντηση