Στο επίκεντρο οι αλλαγές στα λύκεια

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν και να συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο οι αλλαγές για τα λύκεια καθώς και οι νέες βάσεις, στις οποίες τίθενται τα τεχνολογικά λύκεια. Αυτές τις μέρες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στελεχών στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καταλήξουν στα οριστικά κείμενα, που θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο.
Στο υπουργείο, πάντως, η συμβολή του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού, κρίνεται ουσιαστική και κρίσιμη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του νέου νόμου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Όπως είναι γνωστό, αν και ο σχετικός νόμος

ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, κάτι μάλλον ασύνηθες για την Ελλάδα, στη συνέχεια συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις πολλών πανεπιστημιακών και φοιτητών.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, τα Ιδρύματα επανήλθαν στους κανονικούς ρυθμούς τους, ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει συντηρήσει τον δίαυλο επικοινωνίας με τους πρυτάνεις, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ εναντίον διατάξεων του νόμου που αναφέρονται στο θέμα της διοίκησης και στη θεσμοθέτηση των νέων Συμβουλίων.
Η ένταση, ωστόσο, φαίνεται να έχει αποκλιμακωθεί πλέον και τώρα αρκετά πανεπιστήμια έχουν αρχίσει να ορίζουν τις ημερομηνίες εκλογών των μελών του συμβουλίου. Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι θα επανεξετασθεί στο υπουργείο η παράταση της ημερομηνίας, που είχαν τα Ιδρύματα για να ολοκληρώσουν τις εκλογές των μελών του Συμβουλίου, ημερομηνία που λήγει στα μέσα Ιανουαρίου.
Πάντως, η Νέα Δημοκρατία, που συμμετέχει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δια του κ. Αρβανιτόπουλου, θέλει πλέον να βάλει και τη δική της σφραγίδα σε όσα νομοσχέδια πρόκειται να περάσουν στο εξής από τη Βουλή. Στη συνεργασία με τον Κ. Αρβανιτόπουλο αναφέρεται η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Στο υπουργείο Παιδείας, στόχος μας είναι η ομαλή συνεργασία προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης σε όλες της βαθμίδες. Οφείλουμε να ξεπερνάμε τα πολιτικά στεγανά και να επιδιώκουμε τη συναίνεση και τη σύνθεση των αντιθέσεών μας, ειδικά στους κομβικούς και ευαίσθητους τομείς όπως αυτός της Παιδείας. Η ευρεία συναίνεση που επετεύχθη στον νόμο πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορεί να επεκταθεί -και φαίνεται πως επεκτείνεται- στις ρυθμίσεις για το Λύκειο, ώστε να δημιουργηθεί μία συνέχεια, με μόνο γνώμονα την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: