Πούρα … made in Kria Vrisi έρχονται στην ελληνική αγορά


Μπορεί τα πούρα Αβάνας να έχουν μακρά ιστορία, ωστόσο τα Vamma Del Sol από την Κρύα Βρύση Πέλλας έρχονται να κατακτήσουν τους λάτρεις των πούρων
Μπορεί τα πούρα Αβάνας να έχουν μακρά ιστορία, ωστόσο τα Vamma Del Solαπό την Πέλλα έρχονται να κατακτήσουν την ελληνική αγορά και τους

λάτρεις των πούρων.

Πρόκειται για πούρα … made in Kria Vrisi, παραγωγής της οικογένειας Κωνσταντινίδη. Μετά από δύο γενιές παράδοσης στην παραγωγή φύλλων καπνού, τα δυο αδέλφια, Άρης και Κώστας, αποφάσισαν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο την επεξεργασία του καπνού με σκοπό να δημιουργήσουν ένα όχι συνηθισμένο προϊόν για τα δεδομένα της ελληνικής παραγωγής.
Η οικοτεχνία Κωνσταντινίδη, έχοντας τεχνογνωσία και αγάπη για τηνκαλλιέργεια του καπνού, μέσα από φυσικές διαδικασίες ωρίμανσης των φύλλων δημιουργεί πούρα της κατηγορίας Premium. «Η όλη προετοιμασία για την παραγωγή των πούρων ξεκίνησε εδώ και έξι χρόνια, δοκιμάσαμε πολλές ποικιλίες καπνού, που φέραμε από το εξωτερικό, κάποιες από αυτές ήταν οι καλές που εγκλιματίστηκαν στην περιοχή» τόνισε ο Κώστας Κωνσταντινίδης. 
Σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να προχωρήσουν στην παραγωγή πούρων, ήταν και η θετική ανταπόκριση που αυτά βρήκαν από ειδικό εργαστήριο Κουβανών στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Τα στείλαμε σε ένα εργαστήρι πούρων που έχουν Κουβανοί, οι οποίοι τα δοκίμασαν και μας έδωσαν θετικά μηνύματα, καθώς τα πούρα της παραγωγής είχαν καλά χαρακτηριστικά, όπως το ότι δεν μυρίζουν ιδιαίτερα, όπως άλλα» τόνισε.
Η παραγωγή αναμένεται να φτάσει τα 20.000 κομμάτια, καθώς καλλιεργείται καπνός 10 στρεμμάτων. Η τιμή τους, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, θα είναι περίπου στα έξι ευρώ. «Το υπολογίζουμε να είναι λίγο πάνω από το 1/3 των premium πούρων της Κούβας, θα είναι λίγο ακριβότερα – ανταγωνιστικά από αυτά της Νικαράγουας και της Ονδούρας, στην κατηγορία premium» σημείωσε.
Τα πούρα Vamma Del Sol δεν έχουν μπει ακόμα στην αγορά, καθώς αναμένεται η τυπική έγκριση της αδειοδότησης της οικοτεχνίας, που βρίσκεται στην Κρύα Βρύση. «Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης του χώρου, και αυτή τη στιγμή έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένουμε το ΦΕΚ» σημείωσε. 
Η οικοτεχνία Κωνσταντινίδη παράγει δυο κατηγορίες πούρων, τα corona, που περιέχουν τέσσερες ποικιλίες καπνού και τα petit corona, με σύσταση τριών ποικιλιών καπνού. 

Απάντηση