Αλώνιζε στο Αιγαίο η τουρκική κορβέτα

Με κρουαζιέρα σε ολόκληρο το Αιγαίο από τουρκική κορβέτα επέλεξε η Αγκυρα να γιορτάσει τη θλιβερή νύχτα των Ιμίων για τη χώρα μας όταν η Ελλάδα έχασε τρεις αξιωματικούς και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από το βήμα της Βουλής ευχαρίστησε τις ΗΠΑ που επενέβησαν για να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Δεκαέξι χρόνια μετά, η Ελληνική Πολιτεία, σε επίσημο επίπεδο, δυστυχώς, δεν προέβη σε καμία εκδήλωση μνήμης.
Αντίθετα η Αγκυρα έστειλε ένα πολεμικό σκάφος να

πραγματοποιήσει μη αβλαβή διέλευση.
Συγκεκριμένα η τουρκική κορβέτα “BANDRIMA”, προερχόμενη από την Ανατολική Μεσόγειο, κινήθηκε αρχικά μεταξύ Κάσου και Κρήτης και στη συνέχεια προς τη Βόρεια Κρήτη. Την Κυριακή το βράδυ στις 20.15 εισήλθε σε Ελληνικά Χωρικά Υδατα μεταξύ Μήλου και Φολεγάνδρου. Στη συνέχεια με βόρεια πορεία έπλευσε μεταξύ Σίφνου και Αντιπάρου και αφού πέρασε έξω από Τήνο και Μύκονο εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Υδατα κατευθυνόμενη προς το λιμάνι της Σμύρνης χθες τα ξημερώματα.
Να σημειωθεί ότι η τουρκική κορβέτα σε όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας που πραγματοποιούσε στο Κεντρικό Αιγαίο παρακολουθούνταν από πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού.
Η Αγκυρα επέλεξε την επέτειο των Ιμίων, τη θλιβερή μέρα για την Ελλάδα, και όχι τυχαία για να προκαλέσει και να προσβάλει την Αθήνα δυναμιτίζοντας παράλληλα και τις όποιες τυχόν προσδοκίες μπορούν να υπάρχουν από την πλευρά μας ότι η Τουρκία μπορεί να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας.

Απάντηση