αντιδρούν οι κάτοικοι στην Ευκαρπία για τον Σταθμό Απορριμμάτων

Οξύνεται η κατάσταση στην Ευκαρπία με τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή. Οι κάτοιοκι με κατάληψη εμποδίζουν τις εργασίες κατασκευής του έργου, ενώ κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ΜΑΤ και συλλήψεις…

Στις 27 Ιανουαρίου ο εισαγγελέας απέστειλε παραγγελία προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ζητά από τους αστυνομικούς να προχωρήσουν στις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για την τήρηση της νομιμότητας και να προχωρήσουν σε συλλήψεις πολιτών εφόσον διαπιστωθεί η διάπραξη αξιόποινων πράξεων.
Οι κάτοικοι της περιοχής, που κατέλαβαν από την περασμένη εβδομάδα το χώρο όπου σχεδιάστηκε να γίνει ο ΣΜΑ, όπως φαίνεται, δεν πτοούνται και προχωρούν σε νέες, ακόμη πιο δυναμικές, κινητοποιήσεις.
Χθες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, παρουσία και της διοίκησης του δήμου Παύλου Μελά. Τόνισαν πως δεν είναι αντίθετοι στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, αλλά ζητούν να γίνει σε χώρο μακριά από κατοικημένες περιοχές και συγκεκριμένα σε έκταση κοντά στο Δερβένι, την οποία και στο παρελθόν είχε υποδείξει ο πρώην δήμος Ευκαρπίας.
Στις 14.00 σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι και οι μαθητές, όχι μόνο από την περιοχή, αλλά από ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλονίκη, έχουν προγραμματίσει να στήσουν μπλόκο στην περιφερειακή οδό, στο ύψος του κόμβου της Ευκαρπίας. Θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό στους οδηγούς και θα ζητήσουν άμεσα την αλλαγή της χωροθέτησης του ΣΜΑ
.

Απάντηση