Οι δυο τροφές που απογειώνουν την λiμπιντο

Έχουν γραφτεί χιλιάδες αράδες για το φαγητό και το σeξ και

ιδιαίτερα, για το ποιες τροφές μπορούν να λέγονται αφροδισiακές. Οι ερευνητές προσπαθούν εδώ και χιλιάδες χρόνια να εντοπίσουν τον λόγο που κάποιες τροφές καταφέρνουν να «ερεθiζουν» όποιον τις καταναλώσει, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Πρόσφατα, ερευνητές από το Οντάριο του Καναδά, οργάνωσαν ίσως την πιο λεπτομερή αξιολόγηση αυτών των τροφών, σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει πάνω σε αυτές τις τροφές τα προηγούμενα χρόνια.
Το συμπέρασμα έδειξε πως ο κρόκος Κοζάνης (γνωστός και ως σαφράν) και το τζινσενγκ, κατατάσσονται στην κορυφή των αφροδισιακών τροφών. Η έρευνα έδειξε επίσης πως το κρασί και η σοκολάτα επίσης έχουν αφροδισiακές ιδιότητες, όμως αυτές οφείλονται στο μυαλό, αφού επηρεάζουν το επίπεδο ενδορφινών και σεροτονίνης του εγκεφάλου.
AdTech Ad
Επιβεβαίωσαν μάλιστα αυτό που από καιρό είναι γνωστό. Το αλκοόλ αυξάνει την διάθεση και μειώνει την απόδοση. Όσο περισσότερο καταναλώσεις, τόσο αυτή η εξίσωση θα μεγαλώνει σε απόσταση.
«Υπάρχει ανάγκη για φυσικά προϊόντα που βελτιώνουν την ερωτική διάθεση, χωρίς να έχουν αρνητικές παρενέργειες», σημειώνουν. Γιατί προβλήαμτα όπως η στuτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζονται κυρίως με χημικά φάρμακα, τα οποία έχουν πολλές παρενέργειες.
Αν και οι ερευνητές αναφέρουν ότι και άλλες τροφές, όπως το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο, φαίνεται να αυξάνουν τη σeξουαλική διέγερση των ζώων, εμφανίζονται επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι χρειάζονται και άλλες κλινικές μελέτες για να κατανοηθούν οι αφροδισιακές επιδράσεις τους στους ανθρώπους.
Άλλα φαγητά που φημίζονται για τις αφροδισιακές ιδιότητές τους, είναι τα στρείδια, το τσίλι κ.α.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: