Παγκοσμίου επιπέδου αθλήτριες από τη Χαλκιδική!

To άνοιγμα των συνόρων πάει να φέρει επανάσταση στον ελληνικό αθλητισμό! Πόσες
πιθανότητες υπάρχουν δύο αθλήτριες από το ίδιο… χωριό, τη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής να είναι κορυφαίες του κόσμου στην ηλικία τους και οι δύο να έχουν γονείς μετανάστες; Κι όμως συμβαίνει αυτήν τη στιγμή!

Η 16χρονη Αναστασία Ντραγκομίροβα είχε δείξει από τα δύο προηγούμενα χρόνια τα προσόντα της, αλλά στο διήμερο του διασυλλογικού πρωταθλήματος συνθέτων έκανε Το… άλμα, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις για το 2019 στον κόσμο στην ηλικία της, σε δύο αγωνίσματα, στο μήκος με 6.44μ. και στο έπταθλο με 5.718 βαθμούς. Στους ίδιους αγώνες η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στη διοργάνωση των Νέων στο Μπουένος Άιρες 17χρονη Ελίνα Τζένγκο, έριξε στον ακοντισμό 60.66μ. με όργανο 500 γραμμαρίων, που είναι η δεύτερη επίδοση στον κόσμο, ενώ πριν λίγες μέρες έστειλε το ακόντιο των γυναικών στα 56.94μ., που είναι η καλύτερη επίδοση στον πλανήτη στην ηλικία της και η έκτη καλύτερη στην κατηγορία των νεανίδων (κάτω των 20 χρόνων).
Οι δύο αθλήτριες ανήκουν στον ίδιο σύλλογο, τον ΑΣ Κένταυρος Νέας Καλλικράτειας και γυμνάζονται μ’ έναν προπονητή που ό,τι πιάνει στα χέρια του το μετατρέπει σε… χρυσάφι, τον Γιώργο Μποτσκαριόφ. Έχουν, όμως, και… παράλληλες καταβολές, αφού η Ντραγκομίροβα έχει καταγωγή από τη Βουλγαρία και η Τζένγκο από την Αλβανία. Τέτοιο καιρό πέρσι και θριαμβεύτρια των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων δεν είχε πάρει ακόμη την ελληνική υπηκοότητα, σημείωνε πανελλήνια ρεκόρ, που δεν «μέτραγαν», όπως συμβαίνει τώρα με την περίπτωση της Ντραγκομίροβα, που δεν έχει αποκτήσει ακόμη την ελληνική υπηκοότητα, αν και είναι πιο… Ελληνίδα από πολλούς από εμάς! Μέχρι τώρα έχει αγωνισθεί με τα ελληνικά χρώματα μόνο δύο φορές, σε αγώνες κορασίδων Ελλάδας – Κύπρου. Ελπίζουμε η γραφειοκρατική εκκρεμότητα να λυθεί το συντομότερο!
Να σημειώσουμε ότι και τα δύο πανελλήνια ρεκόρ, που θα… κατέρριπτε η Αναστασία, σημειώθηκαν πέρσι, από την Σπυριδούλα Καρύδη στο μήκος (6.23μ.) και τη Μαργαρίτα Τσουκαλά στο έπταθλο (5.336 βαθμούς). Η ίδια η Ντραγκομίροβα είχε ατομικό ρεκόρ στο έπαθλο 5.401 βαθμούς, που ήταν πέρσι η 9η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία U18 και η πρώτη για αθλήτρια μικρότερη των 16 χρόνων! Αντίστοιχα και το 6.23μ., που είχε σημειώσει στο μήκος η προσοντούχα, ύψους 1.81μ., αθλήτρια, ήταν η καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2018 για άλτρια της ηλικίας της (γεννημένη 22 Ιανουαρίου 2003).
Για να φθάσει στους «παγκόσμιους» 5.718 βαθμούς στο έπταθλο η Αναστασία Ντραγκομίροβα πέτυχε ρεκόρ στα πέντε από τα επτά αγωνίσματα! Μόνο στη σφαιροβολία και τον ακοντισμό δεν έκανε ατομικά ρεκόρ: 100μ. εμπόδια 14.49, σφαιροβολία 15.07μ., ύψος 1.69μ., 200μ. 26.07, μήκος 6.44μ., ακοντισμός 42.53μ. και 800μ. 2.37.26.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: