Ο Μητσοτάκης απο την Αρναία: Η επένδυση εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική θα προχωρήσει και θα “ολοκληρωθεί” (βίντεο)

Ο κ. Μητσοτάκης στην Αρναία μίλησε για την ανάγκη της “επανεκκίνηση της διαδικασίας
αξιοποίησης των μεταλλείων της περιοχής” και ξεκαθάρισε τη θέση του, ότι η επένδυση χρυσού, εάν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προχωρήσει και θα “ολοκληρωθεί”, αλλά χωρίς “καμία έκπτωση” ως προς την περιβαλλοντική προστασία.

“Ο δήμος σας διχάστηκε στο παρελθόν και διχάστηκε κι από κάποιους οι οποίοι σκόπιμα επιδίωξαν τον διχασμό και ανήγαγαν μια επένδυση, με τα πολλά καλά της και τα όποια αρνητικά της, ως πολιτικό σύμβολο. Αυτοί που πλήρωσαν τελικά τη νύφη, ήσασταν πρώτα από όλα εσείς. Σας αξίζει ένα καλύτερο αύριο την επόμενη μέρα” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε, ότι και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί, εντός και εκτός της χώρας, για τη σημασία της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στην περιοχή και επεσήμανε, ότι η εμπειρία χωρών “με πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία”, όπως των σκανδιναβικών χωρών, του Καναδά και της Αυστραλίας, έδειξε ότι με την αξιοποίηση της πιο προηγμένης τεχνολογίας είναι δυνατή η εξόρυξη χρυσού, με τρόπο ώστε να είναι “όσο το δυνατόν πιο φιλική, προς το περιβάλλον”.
“Και αυτή είναι η δική μου προσδοκία. Δε θα κάνουμε καμία έκπτωση στους περιβαλλοντικούς όρους. Καμία. Καμία. Από την άλλη όμως δε θα επιτρέψω, για πολιτικούς λόγους για κομματικούς λόγους, μια επένδυση η οποία δίνει ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, να φυτοζωεί και να οδηγηθούν συμπολίτες μας στην ανεργία, επειδή κάποιοι επέλεξαν στο δικό σας το κεφάλι να κάνουν πολιτική” είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
“Και από την επόμενη μέρα έχω δώσει ρητές εντολές, στους υπουργούς μας που θα χειριστούν τα σχετικά χαρτοφυλάκια, να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε η επένδυση αυτή να ολοκληρωθεί, να δώσει δουλειές και βέβαια προστιθέμενη αξία και έσοδα στην περιοχή, με έναν τρόπο όπως σας είπα που δεν θα κάνει καμία απολύτως έκπτωση στην προστασία του περιβάλλοντος, γιατί αυτό για μένα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα”.
Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η εταιρία που διαχειρίζεται τα μεταλλεία, “αν δεν υπήρχε η προοπτική της πολιτικής αλλαγής, θα ήδη είδε φύγει οριστικά” και ότι “θα είχε κλείσει”, γιατί, όπως είπε, “έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από παλινωδίες” και συνέχισε:
“Εν πάση περιπτώσει, όποιος επενδύει σε αυτή τη χώρα πρέπει να γνωρίζει ότι το άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο είναι μαύρο. Αυτά μπορεί να κάνει, αυτά απαγορεύεται να κάνει και θα ελεγχθεί για αυτά τα οποία δεσμεύεται ότι θα κάνει”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ,ακόμη, ότι με “καταργημένη” την επένδυση αυτή “η επιβάρυνση για το περιβάλλον θα είναι μεγαλύτερη”, λέγοντας, επίσης, ότι μια “σοβαρή, εισηγμένη” εταιρία “δε θα είχε κανένα λόγο να πάρει το ρίσκο εκπτώσεων” της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
“Κατά συνέπεια, εμείς θα προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε μιλήσει για την ανάγκη η επένδυση αυτή να είναι μια επένδυση – σημείο αναφοράς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου συνολικά στη Β. Ελλάδα, θα την υλοποιήσουμε με απόλυτη προστασία στο περιβάλλον, αλλά και με σεβασμό στη βιώσιμη ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας και στην ιστορική παράδοση μιας περιοχής, όπου οι παππούδες σας και οι πατεράδες σας ζούσαν από τα μεταλλεία”.
Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του στην Αρναία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ένας νεαρός, απόφοιτος λυκείου, ο οποίος πέρασε φέτος στο πανεπιστήμιο του εξέφρασε την ανησυχία του για φαινόμενα ανομίας, που παρατηρούνται σε χώρους των πανεπιστημίων, για “μπαχαλάκηδες και εμπόρους ναρκωτικών” στους χώρους των ΑΕΙ και πρόσθεσε : “Του λέω, λοιπόν, ότι το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης μας”.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην προσωπικότητα του αρχαίου φιλοσόφου Αριστοτέλη – το όνομα του οποίου φέρει ο δήμος – λέγοντας ότι κατατάσσεται παγκόσμια ως ο πρώτος των φιλοσόφων και ότι είναι σημαντικές οι αριστοτελικές αξίες, ως “τεράστια προίκα” και για το σήμερα, η σημασία του μέτρου, της ισορροπημένης ζωής, της ατομικής προσδοκίας.
Συμπλήρωσε, ότι σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές μπορούν να γίνουν πολλά για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων, για την καλύτερη διασύνδεση με το ‘Αγιον Όρος, για την τουριστική ανάπτυξη.
“Και τον αγώνα για την Μακεδονία για την προώθηση και τη στήριξη της πραγματικής ελληνικής Μακεδονίας θα τον δώσουμε, όσο ισχυροί είμαστε την επόμενη μέρα, με υπευθυνότητα και επιχειρήματα” συνέχισε, μιλώντας σε πολίτες στην Αρναία, ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε:
“Μη χαραμίσετε την ψήφο σε μικρά κόμματα, τα οποία έρχονται και πουλούν ένα ψεύτικο εθνικισμό. Στηρίξτε τη μόνη πατριωτική δύναμη, η οποία μπορεί να σταθεί με υπευθυνότητα την επόμενη μέρα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: