Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με το σήμα της DIGEA απο τις κεραίες του Χολομώντα.

Αποκαταστάθηκε η βλάβη που υπέστη ο κεντρικός αναμεταδότης της DIGEA
που βρίσκεται στην περιοχή ισιώματα πάνω από την Αρναία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για πάνω από 24 ωρες χωρίς τηλεοπτικό σήμα είχαν μείνει περιοχές Αρναία Παλαιοχώρι Νεοχώρι, Στανός, Κρήμνη, Μαραθούσα, Ζαγκλιβέρι κι άλλες περιοχές.

Να σημειώσουμε ότι απο τις κεραίες αυτές τις Digea  και το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής παίρνουν σήμα  πάνω από  6.000 πολίτες.


Μετά από τα συνεχόμενα μηνύματα και παράπονα των κατοίκων προς το BLOG  το Εργοχαλκιδικής με την σειρά του επικοινώνησε και ενημέρωσε  τον τεχνικό της περιοχής που γνωρίζει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Έτσι σήμερα Κυριακή, ο τεχνικός  αποφάσισε με δική του πρωτοβουλία  και πήγε στους αναμεταδότες και αντικατέστησε τις κατεστραμμένες πλακέτες όπου και επανήλθε η λειτουργία των αναμεταδοτών ώστε να μην μείνει χωρίς κάλυψη όλη η δημοτική ενότητα  Αρναίας.
Με την σειρά του ο τεχνικός θα ενημερώσει τους υπευθύνους για τις ενέργειές του.

 

One thought on “Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με το σήμα της DIGEA απο τις κεραίες του Χολομώντα.

  1. Καλώς έγιναν όλες οι ενέργειες, και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο σήμα της Digea.
    Όμως.. Υπάρχουν δύο ζητήματα
    1) Η συχνότητα που αναμεταδίδεται το 4Ε και άλλα κανάλια, χρειάζεται εκ νέου να ενισχυθεί στο μέγιστο.. Διότι δεν είναι δυνατόν, η άλλη συχνότητα με τα κανάλια της περιφέρειας, να δίνουν ένταση και ποιότητα σήματος 100%, και η συχνότητα που βγαίνει το 4Ε, να έχει ένταση σήματος 100%, και ποιότητα του σήματος να παίζει συνέχεια. Με αποτέλεσμα αρκετά σπίτια, να μην μπορούν να βγάλουν τα κανάλια αυτά.
    Και 2) Εφόσον η Digea, αναφέρει ότι, όλες οι περιοχές της Ελλάδας, θα βλέπουν και τα κανάλια εθνικής εμβέλειας σε HD, θα έπρεπε ο Δήμος να μεριμνήσει για αυτό. Επειδή ο τεχνικός που διαχειρίζεται και ελέγχει τους αναμεταδότες της περιοχής, αναφέρει ότι επειδή το κέντρο εκπομπής της Θάσου, δεν δίνει πολύ δυνατό σήμα για τα HD κανάλια, θα έπρεπε να δει άλλες εναλλακτικές λύσεις, άλλα κέντρα εκπομπής, όπως πχ από τον Χορτιάτη ή από τον Πολύγυρο. Έτσι, θα λυνόταν και το πρόβλημα με τα HD κανάλια, αλλά και με τα κανάλια, που βγαίνουν σε SD.
    Διότι, τα περιφερειακά κανάλια, (Βεργίνα, 4Ε, ΤV 100) κτλ, αυτά τα κανάλια, γίνεται προφανώς λήψη απ’ το κέντρο εκπομπής του Πολυγύρου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: