ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠ. ΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΥΦ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ, κα Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την εξομάλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και για την παροχή ίσων ευκαιριών στους πολίτες της Χαλκιδικής, ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, παρενέβη με επιστολή μου απέστειλε στην Υφυπουργό Εργασίας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, για το θέμα της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Χαλκιδικής υπογράμμισε ότι οι μισές περίπου από τις 133.076 αιτήσεις για την ένταξη παιδιών στα δημοτικά ΚΔΑΠ όλης της χώρας έγιναν δεκτές, παρόλο που οι γονείς τους πληρούσαν τα απαιτούμενα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». 

Με την επιστολή του ζητά από την αρμόδια Υφυπουργό να διευκρινίσει τον σχεδιασμό και τις άμεσες ενέργειες της, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, μέσω αύξησης της χρηματοδότησης, αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση του φαινομένου ότι χιλιάδες παιδιά δεν θα συμμετέχουν στα προγράμματα των δημοτικών ΚΔΑΠ από τον επόμενο Σεπτέμβριο. 

Ο κος Πάνας επεσήμανε το εξής: ‘’Οι δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αποτελούν πολύτιμη βοήθεια για τους εργαζόμενους γονείς και τρόπος περαιτέρω κοινωνικοποίησης και απασχόλησης των παιδιών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. Για τη Χαλκιδική, όπου οι περισσότεροι γονείς δραστηριοποιούνται είτε στο ελεύθερο επάγγελμα είτε στις αγροτικές εργασίες, οι δομές αυτές αποτελούν παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό λοιπόν να υπάρξουν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες από τα αρμόδια Υπουργεία για την επαρκή χρηματοδότηση των δομών ώστε να αυξάνονται κάθε χρόνο οι διαθέσιμες θέσεις  και να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες’’.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: