Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά κατηγορίας 3

Πολιτική προστασία: Κίνδυνος κατηγορίας 3 για εκδήλωση πυρκαγιάς στη περιοχή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

Πολιτική προστασία: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι αύριο Πέμπτη 08/10/2020 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο, Πέμπτη 08.10.2020. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3). Αφορά τις περιοχές της Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και την πρόγνωση του καιρού για αύριο το πρωί της Πέμπτης προβλέπει ότι στις περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκάνησων θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν παροδικά με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων κατά τ’ απόγευμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν παροδικές βροχοπτώσεις με νεφώσεις. Εκδήλωση καταιγίδων θα έχουμε στα δυτικά, τα βόρεια, τα κεντρικά, και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από νωρίς το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα έχουν σταματήσει και μέχρι τη νύχτα θα είναι περιορισμένα στην ανατολική Μακεδονία,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Θράκη.

Οι άνεμοι θα κατευθύνονται αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που σταδιακά από τα δυτικά θα μετατραπούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με παρόμοια ένταση και από αργά το μεσημέρι στο Ιόνιο και το βράδυ στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα έχουν ένταση τοπικά σε 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει πτώση αισθητή ως προς τις μέγιστες τιμές.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: