ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Μαυρουδή Βορίδη με σκοπό τη γνωστοποίηση και επίλυση του αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας, της Κοινότητας Σάρτης καθώς και την επιστολή του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Σάρτης, για παραχώρηση ακινήτων, που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν από το Δήμο Σιθωνίας. 

Συγκεκριμένα, στην κατατιθέμενή του Αναφορά ο Βουλευτής προωθεί τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας, της Κοινότητας Σάρτης καθώς και την επιστολή του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Σάρτης, με την οποία διατυπώνεται το αίτημα για παραχώρηση ακινήτων, που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν από το Δήμο Σιθωνίας.  

Ο κος Πάνας επισημαίνει: «Η αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων από των Δήμο Σιθωνίας θα βοηθήσει τόσο στην ανάπτυξη του άκρως αυτού τουριστικού τόπου ενώ παράλληλα θα επιλύσει τεχνικής φύσεως ζητήματα του Δήμου, που με τον χρόνο γιγαντώνονται. Τον εν λόγω Υπουργείο θα πρέπει να θέσει σοβαρά υπ’ όψιν του πως η αιτούμενη αυτή παραχώρηση θα ωφελήσει ιδιαίτερα την περιοχή της Σάρτης, καλύπτοντας τόσο τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών». 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφορας:


ΑΝΑΦΟΡΑ
                                                                                                               Χαλκιδική 23/11/2020
Προς το Προεδρείο της Βουλής


Για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: «Παραχώρηση ακινήτων που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για αξιοποίηση από το  Δήμο Σιθωνίας ».
 
Κύριε Υπουργέ,
Σας προωθώ τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας, της Κοινότητας Σάρτης καθώς και την επιστολή του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Σάρτης, με τις οποίες διατυπώνεται αίτημα για παραχώρηση ακινήτων, που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν από το Δήμο Σιθωνίας.

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα έγγραφα επισημαίνεται, πως σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει τη δυνατότητα, να προκηρύσσει ανοιχτή δημοπρασία για την παραχώρηση ακινήτων με τίμημα και για διάφορους σκοπούς χρήσης. Με τον τρόπο όμως αυτόν χάνεται αμέσως η δυνατότητα αξιοποίησής τους για κοινωνικές ή περιβαλλοντικές ανάγκες μιας και δεν υπάρχουν στην περιοχή άλλα ακίνητα προς αξιοποίηση.

Σημειώνεται επίσης, ότι είναι πολύ σημαντικό να στηριχτούν οι γενικότερες ανάγκες των πολιτών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής κατά τη θερινή  περίοδο αναβαθμίζοντας μία άκρως τουριστική περιοχή. 

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωσή μας ως προς αυτές.

Απάντηση