Δήμος Αριστοτέλη: ηλεκτρονική “επίσκεψη” στη Γάνδη

Σε ηλεκτρονική -λόγω πανδημίας- “επίσκεψη” στη Γάνδη, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αυγερινός, η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Δημάρχου κα Παυλίνα Τσιφή και η διαχειρίστρια του έργου κα Λίνα Τσαλταμπάση, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αριστοτέλη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος PROSPERA/INTERREG EUROPE, που συμμετέχει ως εταίρος.

Στην πρώτη ενότητα της τηλεδιάσκεψης, ενίοτε με μάσκα λόγω συνύπαρξης άλλων εργαζομένων στο χώρο, οι εκπρόσωποι του Δήμου Αριστοτέλη παρακολούθησαν παρουσίαση για καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην πόλη της Γάνδης, και οι οποίες αφορούν στη φυσική κληρονομιά, στην παραγωγή τροφίμων, στην κλιματική αλλαγή, στο περιβάλλον, κλπ.

Στη δεύτερη ενότητα οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα (Δήμος Αριστοτέλη, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Ανατολική Α.Ε., Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κεντρικής Μακεδονίας , ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ.α.) είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην πόλη της Γάνδης και πως μπορούν αυτές να εφαρμοστούν στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη.

Ανάλογες συναντήσεις και ανταλλαγή καλών πρακτικών θα ακολουθήσουν και με τους άλλους εταίρους του έργου.

Στο έργο συμμετέχουν ο Δήμος του Ρέτζιο Αιμιλία (Ιταλία) ως επικεφαλής εταίρος, το Κέντρο Ερευνών για την Παραγωγή Ζώων (Ιταλία), η πόλης της Γάνδης (Βέλγιο), το EDC Debrecen – Κέντρο Αστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης (Ουγγαρία), το Ινστιτούτο έρευνας για τη γεωργία, την αλιεία και τα τρόφιμα (Βέλγιο), ο Δήμος Βάρμπεργκ (Σουηδία) και ο Δήμος Αριστοτέλη (Ελλάδα) έως εταιροι.

Ο κύριος στόχος του έργου PROSPERA είναι η βελτίωση της εφαρμογής των πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης στον τομέα της προστασίας και της ανάπτυξης της φυσικής κληρονομιάς (χώμα, υδάτινοι πόροι, υπηρεσίες οικοσυστήματος ) στις περιφερειακές περιοχές και η βελτίωση τη συνολικής ελκυστικότητάς τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: