Κ.Ε. Δήμου Κασσάνδρας: Ξεκίνησε η υλοποίηση της δράσης “Κάνε Κλικ στη Ζωή”

Το Κέντρο Κοινότητας της Κοινωφελούς Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε την υλοποίηση της δράσης “Κάνε Κλικ στη Ζωή”.

Ήδη ένας σημαντικός αριθμός δημοτών μας έχει ενταχθεί και οι δικαιούχοι του προγράμματος ενημερώνονται σταδιακά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου, για την εγκατάσταση του εξοπλισμού που απαιτείται στον κάθε δικαιούχο. Πρόκειται για μια δράση, που χάρη στην άμεση ειδοποίηση, σώσει ζωές. Είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και καινοτόμο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης ηλικιωμένων που παρέχεται δωρεάν.

Η δράση αφορά κυρίως άτομα:

α)που ζουν μόνα ή/και μακριά από δομές υγείας & φροντίδας,

β) σε χρόνια πάσχοντες (κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτης, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.α.)

Παρέχει τις απαραίτητες υποδομές, συσκευές αλλά και ανθρώπινους πόρους για τη παροχή της υπηρεσίας 24ωρης παρακολούθησης, Παρέχει στους ωφελούμενους ένα πρότυπο Κέντρο Διαχείρισης κλήσεων με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, που έχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ηλικιωμένου και αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κλπ και ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε ανάγκη ή επιθυμία του ηλικιωμένου, Ακόμα και αν ο ωφελούμενος δεν είναι σε θέση να απαντήσει η 24ωρη υπηρεσία στέλνει αμέσως βοήθεια, κάποιο γείτονα, μέλος της οικογένειάς του, ασθενοφόρο, την Άμεση Δράση, την Πυροσβεστική, κ.α.

Μην αφήσεις το lockdown να σταθεί εμπόδιο στη φροντίδα των ηλικιωμένων. Χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα την φροντίδα που τους αξίζει!

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ Ηρακλής Λειβαδιώτης

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: