Μητσοτάκης: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

Μήνυμα προς την Εκκλησία «να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία», έστειλε ο πρωθυπουργός προς τον Αρχιεπίσκοπο, κατά το σύντομο τετ α τετ που είχαν το πρωί της Τρίτης, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ιερώνυμο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, όπως σημειώνεται, «τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα».

Ο Αρχιεπίσκοπος, πάντως νωρίτερα, μετά το πέρας της ορκωμοσίας του πρώτου «γκρουπ» των υπουργών, είχε εκπέμψει – εμμέσως πλην σαφώς – μήνυμα στον απόηχο της αντιπαράθεσης Πολιτείας – Εκκλησίας, ευχόμενος «καλή συνεργασία».

Από την πλευρά του, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σχετικά με τη στάση που τηρεί η Εκκλησία, εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα θα πάνε καλά», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τη σύγκρουση των δύο πλευρών είχε σταθεί η χθεσινή ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία τόνιζε ότι δεν συναινεί στα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Σάββατο, ζητώντας, παράλληλα άνοιγμα των ναών για την γιορτή των Θεοφανείων. Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου είχε απαντήσει ότι «οι νόμοι δεν μπορεί να εφαρμόζονται κατά το δοκούν»

kathimerini.gr

Απάντηση