«ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ»

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος επισκέφθηκε το Σπήλαιο των  Πετραλώνων, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εργασίες που έχουν εκτελεσθεί καθώς και γι’ αυτές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Ο Βουλευτής συγκεκριμένα, ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του χώρου των Πετραλώνων κ. Σύρο Αναστάσιο, πως οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται βάσει της συγχρηματοδοτούμενης πράξης με τίτλο : «Ανάδειξη Σπηλαίου Πετραλώνων και αναβάθμιση των υποδομών του» στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος, η οποία αφορά την αντικατάσταση των διαδρόμων περιήγησης του Σπηλαίου και του ηλεκτροφωτισμού καθώς και στην απομάκρυνση της «πράσινης ασθένειας» που παρατηρούνταν σε διάφορες περιοχές του σπηλαίου. Παράλληλα, πληροφορήθηκε και για την πορεία των ερευνών και το ακριβές χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των εργασιών συνολικά.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο κ. Πάνας ενημερώθηκε, πως το Σπήλαιο των Πετραλώνων θα είναι επισκέψιμο το αργότερο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού 2022, ενώ το Ανθρωπολογικό Μουσείο των Πετραλώνων έχει ενταχθεί σε νέο Πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανακαίνιση και πλήρη αποκατάστασή του.

Ο κ. Πάνας ανέφερε :

«Επισκέφθηκα το Σπήλαιο των Πετραλώνων, προκειμένου να έχω πλήρη εικόνα της εξέλιξης των εργασιών. Άλλωστε την ολοκλήρωσή τους περιμένουν με αγωνία όχι μόνο οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς θα τους δοθεί η δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν γύρω από αυτό, ενισχύοντας και την οικονομική πρόοδο των Πετραλώνων. Κύριο μέλημά μου είναι να παρακολουθώ στενά την εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος του έργου, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να γίνει το συντομότερο προσβάσιμο στο κοινό.».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: