Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο νομό Χαλκιδικής από σήμερα 04/03/2021 έως 16/03/2021

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 843/Β/03.03.2021) η Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00»

Τα Επίπεδα επιδημιολογικής επιβάρυνσης είναι πλέον δύο (2) . Ειδικότερα έχουμε το Επίπεδο αυξημένου κινδύνου και πολύ αυξημένου κινδύνου .

Στο νομό Χαλκιδικής που εντάσσεται στην κατηγορία του αυξημένου κινδύνου, ορίστηκε προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας αγοράς από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 07.00 έως 20.30 . Επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 5:00 έως τις 21:00.

Για εστίαση , (πχ εστιατόρια πλην φοιτητικών εστιατορίων) καφέ , ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες , catering, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) , διανομής προϊόντων (delivery) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive – through ) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στο συγκεκριμένο ΦΕΚ χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων (άρθρο 17).

Για καταστήματα τροφίμων (άρθρο 22) (πχ σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία , πρατήρια υγρών καυσίμων , καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων, προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από Δευτέρα έως Σάββατο ορίζεται από 07.00 έως 20.30.

Στα καταστήματα τροφίμων η λειτουργία της υπηρεσίας της διανομής (delivery) επιτρέπεται έως ώρα 01.00.

Το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας του Σαββάτου, ισχύει και για την Κυριακή, στην περίπτωση των καταστημάτων που η λειτουργία τους επιτρέπεται την ημέρα αυτή, πλην των σούπερ μάρκετ που παραμένουν κλειστά. Επιτρέπεται όμως να λειτουργούν αποκλειστικά προς τον σκοπό της αποστολής ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις (άρθρο 22) .

Οι λαϊκές αγορές συμπεριλαμβανομένων και των βιολογικών αγορών, λειτουργούν κανονικά όλες τις ημέρες της εβδομάδας και το Σάββατο τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα που ορίζονται (άρθρο 23).

Για το λιανεμπόριο (άρθρο 25) η λειτουργία της αγοράς γίνεται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away), με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από 07.00 έως 20.30 .

Επιτρέπεται οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων , ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside) . Επιτρέπεται η λειτουργία του λιανεμπορίου και το Σάββατο.

Τα περίπτερα δύνανται να λειτουργούν είκοσι τέσσερις ώρες.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, μονάδες φροντίδας σώματος, διαιτολογικά κέντρα θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Σάββατο με το προαναφερθέν ωράριο (07.00 έως 20.30). (άρθρο 26)Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από 04/03 έως 16/03/2021 στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο link : https://www.epichal.gr/…/FEK843V_03_F15431.03…

Σας υπενθυμίζουμε ότι υπεύθυνοι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή της τήρησης των μέτρων και της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είναι η Δ/νση Εμπορίου και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα του νομού μας, στους οποίους επίσης μπορείτε να απευθύνεστε για πληροφορίες λειτουργίας της αγοράς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: