Στα γαλανόλευκα φωτίζονται εμβληματικά κτήρια σε όλο τον κόσμο

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, όλος ο κόσμος θα «ντυθεί» στα γαλανόλευκα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη με έντονη παρουσία της ελληνικής διασποράς, εμβληματικά μνημεία θα φωτιστούν με μπλε και λευκό χρώμα, για να τιμήσουν τη σημαντική αυτή επέτειο για το ελληνικό έθνος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του GreekReporter, μια σειρά από πόλεις στις ΗΠΑ θα φωτίσουν μνημεία και σημαντικά κτήρια τους με το μπλε χρώμα της ελληνικής σημαίας για ένα βράδυ. Για παράδειγμα, στην πολιτεία της Καλιφόρνια θα φωτιστεί το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο μετά από πρωτοβουλία της United Hellenic American Societies of Northern California (UHAS) και τον πρόεδρο της, Τάσο Ζωγράφο.

Οι εμβληματικοί πυλώνες έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, LAX, θα φωτιστούν με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας στις 25 Μαρτίου για τον εορτασμό της Εκατονταετούς Ελλάδας του Πολέμου της Ανεξάρτητης.

Το “Pacific Wheel” του Santa Monica Pier θα έχει επίσης μια ειδική, βραδινή έκθεση φωτός για την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας στις 25.

Στη Βοστώνη θα φωταγωγηθεί μπλε η μεγαλύτερη γέφυρα της πόλης, η Zakim bridge, δίπλα στο TD Garden, το ιστορικό γήπεδο των Boston Celtics. H δεύτερη γέφυρα που θα φωταγωγηθεί μπλε είναι η Longfellow, σχεδιασμένη από τον μεγάλo Βοστωνέζο αρχιτέκτονα Edmund Wheelwright, τον άνθρωπο που άφησε τη σφραγίδα του στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της πόλης και σχεδίασε στις αρχές του 20ου αιώνα το κτήριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη στην οδό Beacon 86.

Στον Καναδά θα υπάρξει ανάλογος εορτασμός με τον φωτισμό του εμβληματικού CN Tower στο Τορόντο, την Τετάρτη 24 Μαρτίου μετά τη δύση του ηλίου, ενώ θα φωτιστεί και το «θαύμα της φύσης» που μοιράζονται οι ΗΠΑ με τον Καναδά, οι Καταρράκτες του Νιαγάρα. Ο φωτισμός θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου σε livestream στην ιστοσελίδα τους, στις 4 το πρωί.

Τέλος, στην Αυστραλία, μία χώρα με σημαντική παρουσία της ελληνικής ομογένειας, θα στολιστεί με την ελληνική σημαία η φημισμένη Όπερα του Σίδνεϋ στις 25 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας συμφώνησε ότι η εμβληματική Όπερα του Σίδνεϊ θα καλυφθεί με ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου, τα Δεκαετία του Πολέμου της Ανεξαρτησίας. Ο πρωθυπουργός της ΝΝΟ Gladys Berjiklian ανακοίνωσε ότι η Όπερα του Σίδνεϊ θα ανάψει μπλε και άσπρο στις 25 Μαρτίου για να τιμήσει τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Στο Βανκούβερ, Βρετανική Κολομβία, θα τιμήσει την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας υψώνοντας ελληνικές σημαίες σε διάφορους δήμους. Κυρίως την ανύψωση συνολικά 56 ελληνικών σημαιών σε ακίνητα της πόλης. Η Ελληνική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής του Βανκούβερ, αποτελούμενη από το AHEPA, το Ελληνικό Συνέδριο του Καναδά, την Ελληνική Κοινότητα του Ανατολικού Βανκούβερ, την Ελληνική Κοινότητα του Βανκούβερ και την Ελληνική Κοινότητα του Surrey διοργάνωσαν ένα χαιρετισμό / παραλλαγή “Drive-by” και οι πέντε σταθμοί ελληνικής σημαίας.

greekreporter.com

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: