Η Πολυεθνική Άσκηση «Ηνίοχος 2022» μέσα από τον φακό του Δημήτρη Ζάχου

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 ο φωτορεπόρτερ-planespotter Δημήτρης Ζάχος, διαπιστευμένος από την Πολεμική Αεροπορία και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «Ίκαρος», βρέθηκε στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας και συγκεκριμένα στη 117 Πτέρυγα Μάχης για να καλύψει την Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2022». Στη συγκεκριμένη Άσκηση εκτός από τα Ελληνικά, συμμετείχαν και αεροσκάφη από τις Πολεμικές Αεροπορίες της Αμερικής, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Ιταλίας, του Ισραήλ, του Καναδά, της Αυστρίας και της Σλοβενίας. Η άσκηση θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022. Η Άσκηση διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών και θα συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις:

· Η Γαλλία με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE από το οποίο θα επιχειρούν Μαχητικά Αεροσκάφη Rafale και Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Early Warning – AEW) E2C Hawkeye.

· Οι ΗΠΑ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-15 και με Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 Reaper.

· Το Ισραήλ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (AEW) G-550 και Αεροσκάφους Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air – Air Refueling – AAR) B-707.

· Η Ιταλία με Μαχητικά Αεροσκάφη TORNADO.

· Η Κυπριακή Δημοκρατία με Ελικόπτερο AW139.

· Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Άσκησης εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα νεοαποκτηθέντα Ελληνικά αεροσκάφη Rafale.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: