Έκτακτη χρηματοδότηση σε 30 Δήμους «Κόκκινες» περιοχές Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Έκτακτη χρηματοδότηση σε 30 Δήμους σε όλη την Ελλάδα, για προληπτικούς καθαρισμούς των δασών ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΑNT1 ανέφερε πως υπάρχει ένα τρίπτυχο δράσεων, σημειώνοντας πως φέτος έχουν δοθεί περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για προληπτικούς καθαρισμούς των δασών μας, υπάρχουν προληπτικοί καθαρισμοί οικοπέδων ακόμη και αναγκαστικά από τους Δήμους σε χώρους όπου ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφώνεται, καθώς και η οργάνωση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των εθελοντών, ώστε φέτος να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα ο μηχανισμός πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Μάλιστα, ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε πως σε περισσότερους από 30 Δήμους έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες περιοχές, με γειτνίαση δασικών περιοχών που δεν έχουν καθαριστεί με βιομηχανικές περιοχές ή οικισμούς, λέγοντας πως θα υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για να γίνουν άμεσα καθαρισμοί. Ενδεικτικά ανέφερε πως τέτοιες περιοχές έχουν εντοπιστεί στην Ελευσίνα, στον Διόνυσο, στο Λαύριο, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, αλλά και περιαστικά δάση στην Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τις εκλογές, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε «είμαστε λιγότερο από έναν χρόνο μακριά από τις εκλογές. Είναι λογικό να ανακοινώνονται υποψηφιότητες όπως η δική μου, ώστε να μπορεί ο καθένας να προετοιμάσει την συμμετοχή του στις εκλογές. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

«Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της Νέα Δημοκρατίας και είναι δεδομένο πως θα τις κερδίσει. Το θέμα είναι η αυτοδυναμία. Είμαι βαθιά πεπεισμένος πως θα είναι αυτοδύναμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί σε μια τέτοια περίοδο με κρίσεις και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι πολίτες λένε ότι ζητούν σταθερότητα», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: