Αναστασία Χαλκιά: Ανασκόπηση, 3ης εβδομάδας Μαρτίου 2023

Kαλησπέρα σας,ο πρώτος μήνας της Άνοιξης οδεύει προς το τέλος του και βρίσκει την Κασσάνδρα μας ένα εργοτάξιο, με έργα που αλλάζουν την εικόνα της και θα προσφέρουν άνεση και ασφάλεια σε δημότες και επισκέπτες.

Δευτέρα,γρήγορη σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους Pavlos PantzikisΗρακλης Λειβαδιωτης και την τεχνική υπηρεσία.Αμέσως επιθεώρηση καθαρισμού ρέματος στη Χανιώτη.Με Pavlos Pantzikisπροσπαθούμε να προλάβουμε διάφορες καταστάσεις και επεμβαίνουμε με τα συνεργεία μας.Αμέσως μετά με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ηρακλης Λειβαδιωτηςβρεθήκαμε στο κεντρικό πάρκο για την επίβλεψη των εργασιών ,ήδη φαίνεται η μεγάλη διαφορά που θα έχει η Χανιώτη το καλοκαίρι καθώς έγινε και η πρώτη δεντροφύτευση.Ένα έργο που εύχομαι να το χαίρονται ντόπιοι και τουρίστες και παιδικά γέλια να ακούγονται στην υπέροχη παραλία .

Την Τρίτη συναντήθηκα με Δημότες στο κέντρο της Λαϊκής αγοράς στην έδρα του Δήμου στην Κασσάνδρεια. Μιλήσαμε, αφουγκράστηκα τις ανησυχίες σας και κάθε φορά που βρίσκομαι μαζί σας να γνωρίζετε ότι δεν αφήνω τις κουβέντες μας στον τόπο συνάντηση μας αλλά τις καταγράφω και προσπαθώ να βρω λύσεις όπου μπορώ.

Την Τετάρτη στο γραφείο συναντηθήκαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες για διάφορα θέματα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου .Η επόμενη συνάντηση με πολίτες είχε ευχάριστη εξέλιξη εφόσον πήραν στα χέρια τους Τίτλους ιδιοκτησίας για την περιοχή Κάνιστρο της κοινότητας Παλιουρίου ,ένα θέμα που βασάνιζε τους πολίτες την τελευταία 10ετία και δόθηκε οριστική λύση με τις συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης μας.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αρκετά σοβαρά θέματα προς συζήτηση .

Την Πέμπτη η μέρα ξεκίνησε ευχάριστα ,δύο εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον δήμο Κασσάνδρας εξασφάλισε η δημοτική αρχή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την εφαρμογή του προγράμματος “Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας”, με απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.Η απόφαση κοινοποιήθηκε στον δήμο και αφορά ειδικότερα στη Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Κεντρικού Αστικού Οδικού Τμήματος Οικισμού Κασσάνδρειας,έχοντας πλέον στα χέρια της τη χρηματοδότηση δύο εκατομμυρίων ευρώ η δημοτική μας αρχή θα εκσυγχρονίσει το οδικό δίκτυο της Κασσάνδρειας.Ένα έργο πνοής,ένα έργο που είχαμε τόση ανάγκη.

Το απόγευμα της Πέμπτης συναντήθηκα με κατοίκους τηςΧανιώτης για θέματα πού αφορούν στην περιοχή αυτή.Τους ενημέρωσα για τις εργασίες στο χωριό τους .

Παρασκευή τελειώνει η εβδομάδα και μαζί της τελείωσε και το τοιχίο στον Αρχάγγελο στην Άθυτο,μια κατασκευή που κυριολεκτικά έσωσε τον ναό, ασφάλισε τις γύρω κατοικίες με υλικά που αντέχουν στον χρόνο και πλήρως εναρμονισμένα με το περιβάλλον του χωριού.Έπειτα αν και συννεφιασμένος ο καιρός και η βροχή της προηγούμενης νύχτας δεν άφησε τα συνεργεία να εργαστούν ,βρέθηκα στον Βράχο και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον ανάδοχο εργολάβο μου διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Ο ηλεκτροφωτισμός βρίσκεται στο τέλος αφού τοποθετήθηκαν και τα φωτιστικά και η είσοδος της Αθύτου θα είναι «λαμπερή» και ασφαλής.Συνέχισα στο Πολύχρονο, όπου και εκεί οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού στην κεντρική είσοδο βρίσκονται σε φάση κατασκευής.

Ασφαλτοστρώσεων συνέχεια σε Πευκοχώρι,είδα δρόμους που έχουν ήδη κατασκευαστεί και απόλαυσα μια παρέα παιδιών που μου θύμισαν τις δικές μου εποχές που και γω έπαιζα με ασφάλεια στους δρόμους της Βάλτας μας.Το ανδρικό μοναστήρι του Αη Γιάννη του Ρώσου υπάρχει στην περιοχή μας και αποτελεί ησυχαστήριο για πολλούς μοναχούς και λαϊκούς όμως εδώ και τόσα χρόνια δεν είχε την προσοχή που του έπρεπε με δυο σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης κατασκευής.Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση και μπορούμε να διασχίζουμεμια υπέροχη διαδρομή στην απαράμιλλης φυσική ομορφιά της Κασσάνδρας.

Μια στάση σε έργα που έχουν τελειώσει εδώ και καιρό αλλά καμαρώνω κάθε που περνώ από το Πευκοχώρι, οι αναπλάσεις και ο εξωραϊσμός των 2 κάθετων δρόμων.

Το απόγευμα τελευταίες συζητήσεις για τη μεγάλη δράση που διοργανώνουμε μαζί με τον κυνηγητικό σύλλογο Κασσάνδρας για τον καθαρισμό μέρος του Υδροβιότοπου της Σάνη.Την Τρίτη στις 21 Μαρτίου στις 09:30 με μαθητές και εθελοντές θα είμαστε εκεί.Εσείς;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: