ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 16 ΜΑΡΤΗ στην πλατεία Δημαρχείου στον Πολύγυρο.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΗΛ:6986304873 email:sindikatooikodomonx@yahoo.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι όλοι οι χώροι δουλειάς, στον κλάδο μας και σε όλους τους κλάδους, είναι μια «απέραντη κοιλάδα των Τεμπών». Γι΄ αυτό θρηνούμε την τελευταία εβδομάδα ακόμη τρεις νεκρούς συναδέλφους μας.

Για τους κυβερνώντες, σημερινούς και προηγούμενους, οι ζωές μας μετρούνται με βάση τα κέρδη των λίγων. Τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, ενώ στην πράξη ισχύει «ο θάνατός μας, το αίμα μας φουσκώνει τα κέρδη τους».

Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, την προηγούμενη βδομάδα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας, μαθητών, φοιτητών, είναι η ελπιδοφόρα βάση για να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Η οργή για το έγκλημα στα Τέμπη, να γίνει καταδίκη των υπεύθυνων, όλων των κυβερνήσεων, που με την πολιτική τους έχουν φέρει τις ζωές μας σε αδιέξοδο.

Να γίνει οργανωμένη δύναμη διεκδίκησης και αγώνα, ώστε να μη ξαναγίνουν τέτοια εγκλήματα.

  Να μπορούμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας ξέροντας ότι θα γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας γεροί. Να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε σχολεία ασφαλή.

  Συνεχώς προβάλλουμε και διεκδικούμε λύσεις για την αντισεισμική θωράκιση των κτιριακών υποδομών. Είναι γνωστό, ότι αρκετά σχολεία είναι επικίνδυνα και ακατάλληλα. Τι θα γίνει σε ένα σεισμό; Θα αφήσουμε τους κυβερνώντες να μας λένε ότι έφταιγε η κακιά η ώρα; Θα φταίνε οι καθηγητές που δεν πρόλαβαν να βγάλουν τα παιδιά από τις τάξεις;

  Διεκδικούμε να μην πνιγόμαστε με το πρώτο ψιλόβροχο, ούτε να καιγόμαστε επειδή οι κυβερνήσεις, στο βωμό των κερδών, κάνουν στην άκρη την ενίσχυση των απαραίτητων υποδομών αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, χωρίς ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.

  Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τη ζωή και το μέλλον που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας.

  Δεν θέλουμε λόγια παρηγόριας μετά το κακό. Εμείς θα σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στη λογική κόστους – οφέλους.

  Οι ευθύνες είναι τεράστιες, είναι πολιτικές και διαχρονικές. Αυτοί, που μας βγάζουν το σπίτι στο σφυρί με το πάτημα ενός κουμπιού, αυτοί που έχουν φέρει στη χώρα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας να παρακολουθούν τον εχθρό – λαό, είναι οι ίδιοι που έχουν αφήσει τον λαό κυριολεκτικά στην τύχη του. Αυτοί, που προσλαμβάνουν αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια, που φτιάχνουν δυνάμεις καταστολής, που αγοράζουν φονικά όπλα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, είναι οι ίδιοι, που δεν προσλαμβάνουν γιατρούς, που ιδιωτικοποιούν τα νοσοκομεία, ιδιωτικοποίησαν την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα τρένα με τις ολέθριες συνέπειες. Τώρα, ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν και το νερό.

Παλεύουμε:

  • Για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.
  • Για άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος, εδώ και τώρα, αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Καταγγελουμε:

   Τη στάση του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής που όλο το προηγούμενο διάστημα έλειπε απο τους αγώνες των εργαζομένων για την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, το έκτρωμα Χατζηδάκη και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν.

  Ως Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής δεν τους έχουμε συναντήσει πουθενά. Μάλλον είναι κλεισμένοι στα γραφεία των εργοδοτών π.χ. των μεγαλοξενοδόχων που αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη οι υπογραφές των ατομικών συμβάσεων εργασίας απο τους εργαζόμενους στον κλάδο, που ορίζουν κάθε μέρα δουλειά ήλιο με ήλιο,χωρίς ρεπό, χωρίς δικαιώματα.

  Όπως και τώρα η ΓΣΕΕ διοργάνωσε συνέδριο μακριά απο τους εργάτες και η πλειοψηφία της διοίκησής της συντάχθηκε με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων, έτσι και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής μας είπε ξεδιάντροπα με την αφίσα της οτι <<πρέπει να εφαρμοστούν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας στους σιδηρόδρομους>> τη στιγμή που γνωρίζουν και οι πέτρες οτι μόνο το 2021 καταγράφηκαν 1389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 638 νεκρούς και 513 τραυματίες.

  Για ακόμα μια φορά καλεί σε σιωπητήριο βγάζοντας μια αφίσα για την απεργία στις 16 Μάρτη που δεν καλεί σε συγκέντρωση και μένει στα συρτάρια του Εργατικού Κέντρου.

Καλούμε ολους τους εργαζόμενους την Πέμπτη 16 Μάρτη να δώσουμε βροντερό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Δημαρχείου στον Πολύγυρο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μάρτης 2023

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: