ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την επιτακτική ανάγκη ενδελεχούς αντισεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτίρια,  μαζί με σύσσωμη την Κ.Ο. του Κόμματος.

Στην Ερώτηση υπογραμμίζεται, ότι η  Ελλάδα κατέχει την  1η θέση, από άποψη σεισμικότητας, στην Ευρώπη και την 6η σε παγκόσμιο επίπεδο.  Τα σχολικά κτίρια είναι στην πλειονότητα τους παλαιά και με ξεπερασμένες αντισεισμικές προδιαγραφές, με τα κτίσματα της περιόδου 1959 – 1985 να αποτελούν το 55 % του συνολικού αριθμού.  Σήμερα, στις 16.000 σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις, φοιτούν 1,3 εκατομμύρια περίπου μαθητές.

Επιπλέον τονίζεται, πως η εκπαιδευτική κοινότητα  σε  πανελλαδικό  επίπεδο, αλλά και ο Πρόεδρος του  Τ.Ε.Ε. στα Συνέδρια του Επιμελητηρίου, έχουν πολλές φορές αναφερθεί λεπτομερώς στην κατεπείγουσα ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Τα σχολεία της χώρας μας εξαιτίας της παλαιότητάς  τους και δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων που η ανθρωπότητα βιώνει, χρειάζονται άμεσα ελέγχους σε κάθε επίπεδο. Προχώρησα με τους συναδέλφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος σε παρέμβαση προς τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες  για τον  ουσιαστικό προσεισμικό και μετασεισμικό  έλεγχο  σε όλα  τα σχολεία, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για  τις μονάδες που θα κρίνονται ακατάλληλες, ώστε να εξασφαλιστούν  άμεσα ασφαλείς  κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και να διασφαλιστεί σχετική χρηματοδότηση, καθώς και  επιστημονικό προσωπικό για ελέγχους σε σταθερή και μόνιμη βάση.

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ του Βουλευτή :

ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÔÏÕ Í/Ó ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÃÊÑÉÓÇ ÔÏÕÐÑÏÛÐÏËÏÃÉÓÌÏÕ ÃÉÁ ÔÏ 2020 // 3ç ÌÅÑÁ (EUROKINISSI ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: