Χαλκιδική: Σεμινάριο με θέμα Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσης σε τουριστικό προορισμό

Ένα πολύ σημαντικό και επίκαιρο σεμινάριο διοργάνωσε σήμερα ο Τουριστικός Οργανισμός με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με θέμα την Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσης σε τουριστικό προορισμό, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ξενοδοχειακού κλάδου, του Επιμελητηρίου και των τουριστικών φορέων. Μία δική μου πρωτοβουλία ως πρόεδρος της ΠΟΞ σε συνεργασία με το ΞΕΕ, που υλοποιείται για πρώτη φορά πανελλαδικά, στη Χαλκιδική μας.

Όλοι πλέον νομίζω αναγνωρίζουμε τη σημασία της σωστής επικοινωνιακής διαχείρισης σε μία ενδεχόμενη κρίση με το πρόσφατο παράδειγμα της Ελλάδος στη διαχείριση της πανδημίας και ακραίων καιρικών φαινομένων στη Χαλκιδική και της φήμης μας στο εξωτερικό, να αποδεικνύεται εξαιρετικά πετυχημένο.

Στη Χαλκιδική σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα μέσω αυτού του βιωματικού & καινοτόμου σεμιναρίου, ώστε να αναπτύξουμε διαδικασίες επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων, που είναι απαραίτητες και βασίζονται στον άρτιο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων μερών, ώστε να θωρακίζεται η φήμη του προορισμού μας.

Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ξεκίνησε από την πατρίδα μου και ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στο κάλεσμα μας ο Αντιπεριφεριάρχης Χαλκιδικής, κ. Γιάννης Γιώργος, Αντιδήμαρχοι, στελέχη της πολιτικής προστασίας των Δήμων και των φορέων του τουρισμού, κατανοώντας τη σημασία της ύπαρξης διαδικασιών και συγκεκριμένων υποδομών επικοινωνίας σε καταστάσεις κρίσεις.

Η συνεργασία και ο συντονισμός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μία πιθανή κρίση και να αμβλυνθούν οι συνέπειες. Μαζίμπορουμεπερισσοτερα

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Effectus Government Relations & Strategic Communications για την άρτια οργάνωση και υλοποίηση του σεμιναρίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: