Υποβρύχιο Titan: «Βρέθηκαν συντρίμμια» λέει η αμερικανική ακτοφυλακή

Συντρίμμια εντός της περιοχής έρευνας του υποβρυχίου εντοπίστηκαν από ένα ROV κοντά στον Τιτανικό, ανακοίνωσε μόλις η αμερικανική ακτοφυλακή.

Η αμερικανική ακτοφυλακή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) προκειμένου να μιλήσει για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση για τοπ υποβρύχιο.

Η δραματική αναζήτηση του υποβρυχίου συνεχίζεται, ενώ το οξυγόνο εντός αυτού φέρεται να έχει εξαντληθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η αμερικανική ακτοφυλακή είχε προβλέψει ότι η παροχή οξυγόνου θα σταματούσε στις 14:08 ώρα Ελλάδος.

Ο πλανήτης παρακολουθεί με «κομμένη» την ανάσα τις εξελίξεις των ερευνών, αναμένοντας ένα θαύμα. Τις όποιες ελπίδες «έσβησε», νωρίτερα, ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ, του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, επικαλούμενος μια πρώτη ανάλυση, υποστηρίζοντας ότι οι ήχοι που είχαν ακουστεί την Τετάρτη, δεν προέρχονταν από το υποβρύχιο.

Πιθανότατα οι «θόρυβοι από τον πυθμένα του ωκεανού», είπε, προσθέτοντας ότι διεξάγονται περαιτέρω αναλύσεις. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θα συνεχίσει να αναζητεί όλες τις «διαθέσιμες πληροφορίες» σχετικά με τους υποβρύχιους ήχους που εντοπίστηκαν, είπε στο SkyNews.

iefimerida.gr

Απάντηση