Ειδικοί στην κατάσβεση πυρκαγιών είναι 9 στους 10 φίλους σας στα σόσιαλ, σύμφωνα με έρευνα

Τις εξειδικευμένες γνώσεις και κατάρτιση που απαιτούνται για να προσδιορίσουν με ακρίβεια τα αίτια και την διαχείριση μιας πυρκαγιάς διαθέτουν εννέα στους δέκα φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις πυρκαγιές που ξεσπάνε κάθε καλοκαίρι, διαπιστώθηκε ότι 9 στους 10 χρήστες του Facebook και του Twitter είναι στην πραγματικότητα πτυχιούχοι πυρολόγοι.

«Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν πραγματικά εντυπωσιακό» λέει ο εμπειρογνώμονας κ. Φρίξος Κωλοφωτιάς. «Τουλάχιστον εννιά στους δέκα χρήστες σόσιαλ μίντια έχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις και την κατάρτιση που απαιτείται για να αποφανθούν για τις ακριβείς συνθήκες γύρω από μία πυρκαγιά, τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πυροσβεστικής, το μικροκλίμα της κάθε περιοχής και εκατοντάδες άλλους παράγοντες.»

Όπως λέει, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι χρήστες αυτοί μπορούν να βγάλουν πόρισμα μέσω ίντερνετ. «Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είναι ανεύθυνο ή ακόμα και ηλίθιο να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του πάνω σε κάθε καταστροφή, αλλά όπως και με την πανδημία αποδεικνύεται ότι οι γνώσεις του μέσου χρήστη του ίντερνετ είναι πραγματικά ατελείωτες» καταλήγει.

Απάντηση