Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους Μεταλλωρύχους στους εκατοντάδες συμπαραστάτες του αγώνα τους

Οι Μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός» και οι οικογένειες μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιάς μας στους εκατοντάδες συμπαραστάτες του αγώνα μας.

Πρώτα απ όλους, τους συναδέλφους από άλλα Σωματεία, Εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες που μας έδωσαν δύναμη με τα μηνύματα συμπαράστασης τους για να συνεχίζουμε τον αγώνα μας αλλά και για να αισθανθούμε και εμείς υπερήφανοι που ενώσαμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Αλλά και τις σχολικές κοινότητες, τον Μητροπολίτη κκ Θεόκλητο, τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ Πάνα Απόστολο, τον Περιφερειακό σύμβουλο και στέλεχος του ΚΚΕ κ. Αβραμόπουλο Σωτήρη, τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της τοπικής διοίκησης, αλλά και τους απλούς πολίτες που όλες αυτές τις μέρες βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθάνε για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

Με το αισιόδοξο μήνυμα της μεγάλης χθεσινής απεργίας και με καθαρό μυαλό -τις επόμενες μέρες- θα μιλήσουμε με όλους τους συναδέλφους μέσα από τις βάρδιες και τα τμήματα, ακόμα και (κυρίως) με αυτούς που είτε ακόμα δεν αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης, είτε έχουν ανεπαρκή πληροφόρηση, είτε έχει φωλιάσει ο φόβος μέσα τους από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κανένας δεν περισσεύει από αυτόν τον αγώνα. Ο αγώνας μας δεν είναι τοπικού χαρακτηριστικά, πως θα μπορούσε να έχει άλλωστε όταν γνωρίζουμε, ότι αν περάσει η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, τα 12ωρα, συνολικά η αύξηση του εργάσιμου χρόνου και η επίσημη κατάργηση του 8ώρου, θα δοθεί συντριπτικό χτύπημα όχι μόνο στις δικές μας ζωές, αλλά και σε όλο τον κλάδο και σε όλη τη χώρα, αφού θα ανοίξει ο δρόμος και η όρεξη όλων των μεγάλων εταιριών.

Την 1η Μάη 1886 οι εργάτες του Σικάγο ξεσηκώθηκαν για να διεκδικήσουν 8ωρη εργασία και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. 140 χρόνια μετά είναι παράλογο να διεκδικούμε τα ίδια. Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό το ιστορικό πισωγύρισμα.

Με αυτήν την λογική θα πρέπει ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτου τόπου καταγωγής και διαμονής να συμμετέχουν στις δράσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων τους. Είμαστε όλοι ίσοι – είμαστε όλοι ένα

Θα ακούσουμε επίσης τι έχει να μας πει στις επόμενες συναντήσεις μας η μεριά της εταιρείας και εμείς με επιχειρήματα, όπως έχουμε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι μπορούμε να κάνουμε, θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας. Στην συνέχεια συλλογικά κι μέσα από νέες γενικές συνελεύσεις θα αποφασίσουμε τον καθορισμό της στάσης μας.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε :

• Αύξηση 20% στον βασικό μισθό

• Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των 3τιών

• Καμία αλλαγή στις αργίες

• Αλλαγή βαρύτητας σε ειδικότητες και δημιουργία νέων

• Δωροεπιταγές Πάσχα και Χριστουγέννων

• Κοινωνικά Επιδόματα

Οι εργαζόμενοι θέλουμε δουλειά και ανοιχτά μεταλλεία, αλλά θέλουμε με τη δουλειά μας και την εξέλιξή της να μπορούμε να ζούμε καλύτερα, να γυρίζουμε στα σπίτια μας σώοι, να απολαμβάνουμε περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειες μας..

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Απάντηση