Χαλκιδική: Σύλληψη τριών ατόμων για ρίψη μπάζων σε δασική έκταση

Στην αυτόφωρη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις μεγάλων ποσοτήτων ογκωδών στερεών αποβλήτων σε ορεινή δημόσια δασική έκταση του Νομού Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα την δημιουργία παράνομου χώρου ανεξέλεγκτων απορρίψεων αποβλήτων.

Πρόκειται για δύο οδηγούς φορτηγών ηλικίας 27, 36 και έναν άντρα 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, χθες (9/5), το πρωί σε ορεινή δημόσια έκταση που βρίσκεται σε περιοχή του Νομού Χαλκιδικής, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ο 27χρονος και ο 36χρονος, οι δυο οδηγοί φορτηγών να απορρίπτουν ογκώδη στερεά απόβλητα. Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 36χρονος ενεργούσε κατ’ εντολή του 47χρονου, ο οποίος πραγματοποιούσε για λογαριασμό Δήμου εργασίες εκσκαφών για την κατασκευή δεξαμενής βιολογικού καθαρισμού σύμφωνα με τις οδηγίες 57χρονου και 60χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Χαλκιδική: Τρεις συλλήψεις για ρίψη αποβλήτων σε δημόσια δασική έκταση (φωτο)

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Στην αυτόφωρη σύλληψη τριών (3) ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις μεγάλων ποσοτήτων ογκωδών στερεών αποβλήτων σε ορεινή δημόσια δασική έκταση του Νομού Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα την δημιουργία παράνομου χώρου ανεξέλεγκτων απορρίψεων αποβλήτων.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 27, 36 (οδηγοί φορτηγών) και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (09-05-2024), σε ορεινή δημόσια έκταση που βρίσκεται σε περιοχή του Νομού Χαλκιδικής, κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ο 27χρονος και ο 36χρονος, ως οδηγοί φορτηγών να απορρίπτουν ανεξέλεγκτα ογκώδη στερεά απόβλητα. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα ο 36χρονος ενεργούσε κατ’ εντολή του 47χρονου, ο οποίος πραγματοποιούσε για λογαριασμό Δήμου εργασίες εκσκαφών για την κατασκευή δεξαμενής βιολογικού καθαρισμού σύμφωνα με τις οδηγίες 57χρονου και 60χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Χαλκιδική: Τρεις συλλήψεις για ρίψη αποβλήτων σε δημόσια δασική έκταση (φωτο)
Χαλκιδική: Τρεις συλλήψεις για ρίψη αποβλήτων σε δημόσια δασική έκταση (φωτο)
Χαλκιδική: Τρεις συλλήψεις για ρίψη αποβλήτων σε δημόσια δασική έκταση (φωτο)

Απάντηση