Εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης» στον αείμνηστο Θεολόγο Βαλιάνο (βίντεο φώτο)

Μια εξαιρετική εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, πραγματοποίησε το Σάββατο που μας πέρασε 15 Ιουνίου 2024 το ΚΑΠΗ Αρναίας, προς τιμή και μνήμη του Αείμνηστου Θεολόγου Βαλιάνου, που διετέλεσε Πρώτος Πρόεδρος, με επανειλημμένες θητείες, του ΚΑΠΗ της Αρναίας από τη ίδρυσή του, αλλά και για την όλη προσφορά του από πολλά μετερίζια.

Σε αυτό το συγκινητικό αφιέρωμα, ξεδιπλώθηκε από τους ομιλητές η προσφορά του Αειμνήστου, του ανθρώπου αυτού που «έπιανε» τα μηνύματα και αγωνιζόταν μέσα στην κοινωνία για την κοινωνία, την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Πολιτισμό, τους Θεσμούς, το Συνάνθρωπο.

Εξαιρετικά μίλησαν για τον εκλιπόντα οι:

κ. Γεώργιος Καλαϊτζής, Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αρναίας, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας, από μέρους του ΚΑΠΗ.

κ. Λάζαρος Λαζάρου, πρώην Δήμαρχος του Δήμου Αρναίας Εκπαιδευτικός, από μέρους της Αυτοδιοίκησης.

κ. Χαράλαμπος Λαζαρίδης, Εκκλησιαστικός Επίτροπος της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων Αρναίας, Καθηγητής Γεωπονίας ΑΠΘ και πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη, από μέρους της Ενορίας.

κ. Κωνσταντίνος Πανιώρας, Δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Αγάπης – Οίκου Ευγηρίας της Μητρόπολής μας, από μέρους του Ιδρύματος.

κ. Ιωάννης Κοτσάνης, Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», πρώην Διευθυντής ΕΤΕ, συνάδελφος και συνεργάτης του εκλιπόντα στον τομέα της Εργασίας και του Πολιτισμού.

κ. Χρήστος Σούσουρας, Πρωτοψάλτης και Μουσουργός Βυζαντινής Μουσικής, Προσωπικός Φίλος του Αειμνήστου και της Οικογένειας, εμπνευστής της εκδήλωσης.

Ακολούθησε η απόδοση τραγουδιών και Ύμνων με σύσσωμη παρουσία των Χορωδιών:

-Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

-ΚΑΠΗ Αρναίας

– Βυζαντινή Χορωδία του κ. Χρήστου Σούσουρα

Την εκδήλωση έκλεισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Χριστοφόρου Αρναίας και Προϊστάμενος Ι.Μ. Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας π. Παΐσιος Σουλτανικάς, προσφέροντας, συνάμα, στο ακροατήριο Πνευματικό Θεολογικό και Κοινωνικό επίκαιρο λόγο και στη συνέχεια, από μέρους του Ιδρύματος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως, επέδωσε «εις τιμήν και μνήμην» του αειμνήστου Θεολόγου Βαλιάνου πλακέτα στην οικογένεια του εκλιπόντος, την ερίτιμο σύζυγό του Δέσποινα, τους δυο γιους του Γιώργο και Στέλιο – Δήμαρχο Αριστοτέλη, με τις συζύγους και τα παιδιά τους.

Ομοίως πλακέτα επέδωσε στην οικογένεια και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΑΠΗ Αρναίας.

Βαθύτατα συγκινημένος έλαβε τον λόγο και μίλησε από μέρους της οικογένειας ο κ. Στυλιανός Βαλιάνος, Δήμαρχος Αριστοτέλη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες προς το ΚΑΠΗ στους διοργανωτές και συντελεστές της εκδήλωσης και προς όλο το ακροατήριο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Οι Ιερείς Αρχ. π. Αμφιλόχιος Χάιτας Εφημέριος Ι.Ν.Αγίων Αναργύρων, ο Οικ. Π. Κων/νος Αγούλας, Εφημ. Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Στανού, επί 17 χρόνια Εφημ. Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων, ο Οικ. π. Γεώργιος Τρικκαλιώτης Εφημ. Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Τσεπίσης

Η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη κ. Ιωάννης Κέκερης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Μητρόπολης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Αυγερινός, κα Μαρία Ενεχηλίδου, κ. Γιώργος Θαλασσινός, κ. Αλέξιος Αντωνίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αστέριος Τζιτζιρίκας – Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη, η κα Μαριλένα Ζαμάνη – Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ, η κα Εύη Κασαμπαλή – Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας του Δήμου, ο κ. Ευάγγελος Καραντώνας – Πρόεδρος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.

Η κα Ειρήνη Γιαννούση – Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αρναίας, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων κ. Δημήτριος Λεμονής, Δ.Κ. Μεγάλης Παναγίας, κ. Γρηγόριος Κατσιαρμάς, Δ.Κ. Παλαιοχωρίου, και ο κ. Δημήτριος Τριανταφυλλίδης Δ.Κ. Στανού.

Οι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Καίτη Ζωγράφου – Αντιπρόεδρος, Μαρία Τσιφούτη και Γεώργιος Καλαϊτζής.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Παλαιοχωρίου κ. Γεώργιος Καραουλάνης, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Στανού κ. Γερακούδης Παύλος

Ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας κ. Χρήστος Ζυγούρης, και μέλη, η Πρόεδρος κ. Γκογκιτσαϊσβίλι Σβετλάνα και μέλη του Μ.Ο. Απόλλων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο πρώην Δήμαρχος Αρναίας κ. Αστέριος Καραστέργιος, ο πρώην Πρόεδρος Δ.Κ. Αρναίας κ. Αθανάσιος Τσιάλας, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αριστοτέλη και Πρόεδρος του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου κα Κασσάνδρα Κατσαρού και ο εκδότης του Περιοδικού «Αρναία» κ. Δημήτριος Κύρου, Θεολόγος, Φιλόλογος, Ιστορικός και Λαογράφος, πρώην Γυμνασιάρχης.

Μηνύματα έστειλαν οι Βουλευτές Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος και κα Κυριακή Μάλαμα, ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας, και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων και πολιτευτής κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ευχαριστίες οφείλουμε στον κ. Στέλιο Ρήγα για την παροχή του οπτικού υλικού, στον κ. Γιάννη Κατσάγγελο για την βιντεοσκόπηση και φωτογραφική κάλυψη, στην κα Κορίνα Ζολά και στο halkidikifocus για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Τον συντονισμό αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης μνήμης και τιμής είχε η Σύμβουλος Δ.Κ. Αρναίας και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής ΚΑΠΗ Καίτη Ζωγράφου και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Γιώργος Καλαϊτζής, οι οποίοι συμπορεύτηκαν με τον αείμνηστο Πρόεδρο από διαφορετικούς ρόλους, με τους ίδιους πλέον να συνεχίζουν να αγωνίζονται γι αυτά που υποσχέθηκαν.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΘΕΡΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΑΡΝΑΙΑΣ

Απάντηση