Ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Πολυγύρου

Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η μείωση των ρύπων αποτελούν μέρος της πολιτικής της Διοίκησης του Δήμου Πολυγύρου.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος, Γιώργος Εμμανουήλ μετά από συντονισμένες προσπάθειες, κατάφερε να επανεντάξει τον Δήμο στο έργο «Βιώσιμη Μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της χώρας», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

«Η αλήθεια είναι πως ο Δήμος Πολυγύρου είχε απενταχθεί και από αυτό το έργο, όπως συνέβη και με το Πράσινο Σημείο, καθώς δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή του. Το αντιληφθήκαμε γρήγορα, κινηθήκαμε άμεσα καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να προωθήσουμε τη χρήση του ποδηλάτου, ως το πλέον φιλικό για το περιβάλλον μεταφορικό μέσο», επισημαίνει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ.

Στο πλαίσιο του υποέργου «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Πολυγύρου», ο κ. Εμμανουήλ υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρία BrainBox Πληροφορική Α.Ε, σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου αυτόματου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Πολυγύρου.

Ειδικότερα, το σύστημα αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση:

• Σαράντα τεσσάρων (44) ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, ειδικής κατασκευής

• Έξι (6) σταθμών φόρτισης των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Το έργο είναι Δημοσία Δαπάνη και έχει προϋπολογισμό 316.668,24€.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.

Η χρήση του συστήματος γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση mobile εφαρμογής, η οποία θα είναι διαθέσιμη για iOS και Android συσκευές το προσεχές διάστημα.

Απάντηση