Λαχανικά και φρούτα που απαγορεύεται να τρώει ο σκύλος σας

Αν και συχνά δίνουμε κάτι από το φαγητό, ή το σνακ που τρώμε στον σκύλο μας, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι κάποια λαχανικά και φρούτα που εμείς τρώμε μπορεί να είναι επικίνδυνα για τον σκύλο μας.

Παρακάτω θα δούμε ποια λαχανικά και φρούτα απαγορεύεται να τρώνε τα σκυλιά.


Λαχανικά που απαγορεύεται να φάει ένας σκύλος


Σπαράγγια

Παρόλο που τα σπαράγγια δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνα για τα σκυλιά, δεν έχει νόημα να τα δώσετε. 

Το σπαράγγι είναι πολύ σκληρό για να καταναλωθεί ωμό, και από τη στιγμή που το μαγειρεύετε ώστε να είναι αρκετά μαλακό για να το φάνε οι σκύλοι, τα σπαράγγια χάνουν τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. 

Εάν θέλετε πραγματικά να δώσετε ένα λαχανικό, καλύτερα να δώσετε κάτι άλλο, όπως καρότα, λαχανάκια Βρυξελλών, αρακά ή και φασολάκια πράσινα.

Μανιτάρια

Τα άγρια ​​μανιτάρια μπορεί να είναι τοξικά για τα σκυλιά. 

Ενώ μόνο 50-100 από τα 50.000 είδη μανιταριών παγκοσμίως είναι γνωστό ότι είναι τοξικά, αυτά που είναι δηλητηριώδη μπορούν πραγματικά να βλάψουν τον σκύλο σας ή ακόμα και να οδηγήσουν σε θάνατο. 

Τα πλυμένα λευκά μανιτάρια από το σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι εντάξει, αλλά είναι καλύτερα να είστε ασφαλείς παρά να στεναχωριέστε αν συμβεί κάτι.


Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια, τα πράσα και το σχοινόπρασο ανήκουν στην οικογένεια φυτών που ονομάζεται Allium και είναι δηλητηριώδης για τα περισσότερα κατοικίδια ζώα (ειδικά για τις γάτες). 

Η κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να προκαλέσει ρήξη των ερυθρών αιμοσφαιρίων του σκύλου σας και μπορεί επίσης να προκαλέσει έμετο, διάρροια, πόνο στο στομάχι και ναυτία. 

Η δηλητηρίαση από κρεμμύδια είναι πιο σοβαρή σε ιαπωνικές ράτσες σκύλων όπως οι Akitas και Shiba Inus, αλλά όλοι οι σκύλοι είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτήν.


Φρούτα που απαγορεύεται να φάει ένας σκύλος


Αβοκάντο

Ανάμεσα στα λαχανικά και φρούτα που απαγορεύεται να τρώνε τα σκυλιά είναι και το αβοκάντο.

Ενώ μπορεί να είναι ένα υγιεινό σνακ για τον άνθρωπο, δεν πρέπει να δίνεται καθόλου σε σκύλους. 

Το κουκούτσι, η φλούδα και τα φύλλα του αβοκάντο περιέχουν περσίνη, μια τοξίνη που συχνά προκαλεί εμετό και διάρροια στους σκύλους. 

Το σαρκώδες εσωτερικό του καρπού δεν έχει τόση περσίνη όσο το υπόλοιπο φυτό, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολο για τους σκύλους να το χειριστούν.


Κεράσια

Με εξαίρεση το σαρκώδες μέρος γύρω από τον σπόρο, τα φυτά της κερασιάς περιέχουν κυάνιο και είναι τοξικά για τους σκύλους. 

Το κυάνιο διακόπτει την κυτταρική μεταφορά οξυγόνου, πράγμα που σημαίνει ότι τα αιμοσφαίρια του σκύλου σας δεν μπορούν να πάρουν αρκετό οξυγόνο. 

Εάν ο σκύλος σας τρώει κεράσια, να προσέχετε για διεσταλμένες κόρες, δυσκολία στην αναπνοή και κόκκινα ούλα, καθώς αυτά μπορεί να είναι σημάδια δηλητηρίασης από κυάνιο.Σταφύλια

Τα σταφύλια και οι σταφίδες (αποξηραμένα σταφύλια) έχουν αποδειχθεί πολύ τοξικά για τους σκύλους ανεξάρτητα από τη ράτσα, το φύλο ή την ηλικία του σκύλου. 

Στην πραγματικότητα, τα σταφύλια είναι τόσο τοξικά που μπορούν να οδηγήσουν σε οξεία ξαφνική νεφρική ανεπάρκεια. να είστε πολύ προσεκτικοί.Ντομάτες

Ενώ ο ώριμος καρπός του φυτού της ντομάτας θεωρείται γενικά ασφαλής για τους σκύλους, τα πράσινα μέρη του φυτού περιέχουν μια τοξική ουσία που ονομάζεται σολανίνη. 

Ενώ ένας σκύλος θα πρέπει να φάει μεγάλη ποσότητα από το φυτό ντομάτας για να πάθει κάτι, είναι καλύτερα να μην δίνετε ντομάτες για να είναι ασφαλής ο σκύλος σας.

mypet.gr

Απάντηση