Συνάντηση «Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής»

Την τρίτη «Συνάντηση Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους την Τετάρτη 24, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024,  στις 8.30 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του Γυμνασίου Πολυγύρου, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με σκοπό να φέρει στο κοινό της Χαλκιδικής τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από τον κινηματογράφο.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Κρήτη και τον αρχαιολόγο Γιάννη Σακελλαράκη, καθώς επίσης σε όψεις του παραδοσιακού πολιτισμού μέσα από την καταστροφή και τη συνέχεια.

Συνάντηση «Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής»

Πιστεύοντας στον εκπαιδευτικό ρόλο των αρχαιολογικών ταινιών, διοργανώνουμε παράλληλα για το κοινό που έχει ειδικότερα κινηματογραφικά ενδιαφέροντα “Μαθήματα Αρχαιολογικού Κινηματογράφου” (Μaster class) στις 25 και 26 Ιουλίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, με δημιουργούς αρχαιολογικών ταινιών που θα παρουσιάσουν τον τρόπο της δουλειάς τους. Το φετινό θέμα είναι η “Έρευνα στις πηγές για την δημιουργία μιας αρχαιολογικής ταινίας”.

Διατίθενται δώδεκα θέσεις (για “Μαθήματα αρχαιολογικού κινηματογράφου) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να να στείλουν το συνημμένο έντυπο στην διεύθυνση: estoubou@culture.gr

Απάντηση