Χαλκιδική: «Βουνά» από φύκια στην παραλία της Ποτίδαιας

Σωροί από φύκια, έχουν σχηματιστεί εδώ και μέρες στην αμμουδιά, στην επέκταση της παραλίας της Ποτίδαιας, από την πλευρά του Τορωναίου κόλπου. Οι λουόμενοι διαμαρτύρονται ότι δυσκολεύονται στην πρόσβαση στη θάλασσα και κάνουν λόγο για αντιαισθητική εικόνα.

Οι δεκάδες τόνοι φυκιών συσσωρεύτηκαν ύστερα από καθαρισμό της παραλίας στην οποία προχώρησαν ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, μπροστά από τις επιχειρήσεις τους,

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού, ζητούν την άμεση απομάκρυνση των φυκιών, με το δήμο να δεσμεύεται ότι θα πάνε για ανακύκλωση, σημειώνοντας όμως, ότι δεν υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι.

Κάτοικοι και επαγγελματίες ζητούν επίσης, να βελτιωθεί ο φωτισμός, να καθαριστούν ανοιχτοί ιδιωτικοί και δημόσιοι χώροι από τα χόρτα και να ολοκληρωθεί το έργο του αποχετευτικού στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο δήμος απαντά ότι αναζητεί χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους για το αποχετευτικό και επισημαίνει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα προστασίας των ακτών πολλών κοινοτήτων από τη διάβρωση, ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν άλλα έργα.

Απάντηση