Οι 61 παραλίες της Αθωνικής Χερσονήσου

Η χερσόνησος του Άθω,  παγκοσμίως γνωστή για το Άγιο Όρος που φιλοξενεί, διαθέτει ένα λιγότερο γνωστό κομμάτι ιδανικό για τις θερινές σας διακοπές! 

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 61 παραλίες σας υποδέχονται και υπόσχονται να σας μεταφέρουν στον εξωτικό παράδεισο επί της γης.
Με 300 χλμ. ακτογραμμής, αμέτρητες ακρογιαλιές και παραλίες με γαλάζιες σημαίες, εξωτικά νερά και χρυσαφένια άμμο, κόλπους, νησάκια- όπως η Αμμουλιανή-, κρυστάλλινα νερά, χρυσούς κάμπους και κατάφυτα βουνά, και θέα το μεσογειακό αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και τρεις περιοχές προστατευμένες από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Natura 2000, να περικλείουν τις χρυσές και λευκές παραλίες της, η προ του Άθω περιοχή της Χαλκιδικής αποτελεί σημείο αναφοράς των τουριστών.

Εσείς ποια θα διαλέξετε;

Ονειρεύεστε διακοπές κοντά στη φύση σε κάποιο camping να ξυπνάτε το πρωί και σε απόσταση αναπνοής από τη σκηνή σας να βουτάτε σε παραδεισένια νερά; Οι παραλίες Ζέπκο, Βασιλίτσι, Διαβόρβορο, Μαρμάρι, Λιμενοβραχίονας, Camping Ιερισσός, Camping Αλυκές και Μεγάλη Άμμος θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης από την κουραστική ζωή της πόλης.

Κολυμπήστε στα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά των παραλιών Αρσανά και Χιλιαδού (με βότσαλα), Κακούδια, Μουσιού, Τρατοβολή, Φάκα, Καστρί και Κουρί (με αμμουδιά) ενώ απολαύστε τις βουτιές σας με θέα καταπράσινα πευκόφυτα τοπία, στις παραλίες Συκιά, Κεφαλάς, Νέα Ρόδα – Μεταλλείο.

Εάν κάνετε διακοπές με την οικογένειά σας ή θέλετε να απολαμβάνετε το μπάνιο σας σε οργανωμένες παραλίες με πεντακάθαρα νερά και με ανέσεις όπως ξαπλώστρες, αποδυτήρια, ντουζ, bar, εστιατόρια, οι παραλίες Χρυσή Ακτή, Βίνα, Γουργουρού, Στρατώνι, Ιερισσός, Νέα Ρόδα, Μεγάλη Άμμος, Άγιος Γεώργιος, Αλυκές, Ξηροποτάμι, Δεβελίκι και Πύργος θα σας μαγέψουν.

Σκίστε τα κύματα κάνοντας surfing στις παραλίες Kozi, Copa Cabbana και Eagles Palace Resort & Spa ενώ για καταδύσεις σε πεντακάθαρα νερά και έναν πλούσιο υποβρύχιο κόσμο οι παραλίες Πόρτο, EaglesPalaceResort & Spa και Φάκα θα σας αποζημιώσουν.

Η θέα από τις παραλίες Πρώτη Αμμουδιά, Eagles Palace Resort & Spa, Theoxenia, Alexandros Palace Hotels & Suite, Λιμάνι Αμμουλιανής και Janis Αμμουλιανής θα σας κόψει την ανάσα. Οι παραλίες Λιμάνι Νέας Ρόδας, Κομίτσα – Camping, Κομίτσα – Κτήμα Χαντζή, Δρένια, Φέτη, Πέννα, Άρτεμη και Γιαλάκια θα σας προσφέρουν αναζωογόνηση με τα δροσερά νερά τους.

Οι παραλίες Κάμπος, Πεταλίδι, Τηγάνι (Αμμουλιανή), Καραγάτσι (Αμμουλιανή), Κομίτσα, Κλεισούρι, Καρβουνόσκαλα και Ζούγκλα θα σας μαγέψουν με την λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά τους.

visitgreece.gr

Απάντηση