Συναγερμός για όσους έχουν Τράπεζα Πειραιώς – Η έκτακτη ενημέρωση

Όσοι άνθρωποι είναι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς και διαθέτουν εκεί λογαριασμό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχει μια νέα κομπίνα, η οποία χακάρει τους λογαριασμούς e-banking.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ευκαιρία να υποκλέψουν τα στοιχεία εισόδου στις υπηρεσίες e-banking της Τράπεζας Πειραιώς βρήκαν επιτήδειοι, μετά την πρόσφατη αλλαγή και μετονομασία τους.

Από εκεί και πέρα υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Ιουνίου η winbank έχει μετονομαστεί σε Piraeus e-banking και Piraeus app, ως προν την mobile έκδοσή της.

Έκτακτη ανακοίνωση από την Τράπεζα Πειραιώς – Δείτε παρακάτω τον λόγο

Την ευκαιρία να υποκλέψουν τα στοιχεία εισόδου στις υπηρεσίες e-banking της Τράπεζας Πειραιώς βρήκαν επιτήδειοι, μετά την πρόσφατη αλλαγή και μετονομασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Ιουνίου η winbank έχει μετονομαστεί σε Piraeus e-banking και Piraeus app, ως προν την mobile έκδοσή της.

Με αφορμή λοιπόν αυτήν την αλλαγή, απατεώνες προσπαθούν μέσω e-mails να εξαπατήσουν τους πελάτες της τράπεζας.

Το κόλπο

Χρησιμοποιώντας το νέο λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς έχουν στείλει τις τελευταίες ώρες χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι κινδυνεύουν με άμεσο αποκλεισμό από το λογαριασμό τους.

Ως αποστολέας αναφέρεται το Piraeus, που χρησιμοποιεί η τράπεζα πλέον ως κεντρική ονομασία της.

Επιπλέον, στο τέλος των μηνυμάτων οι δράστες χρησιμοποιούν e-mail που παραπέμπει στην τράπεζα, αλλά και το σωστό αριθμό του τηλεφωνικού της κέντρου, ώστε το e-mail να γίνει πιο πιστευτό.

Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:

Πώς να προφυλαχθείτε

Κατ΄ αρχάς η παραλαβή και ανάγνωση του μηνύματος αυτού από μόνη της δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση το λογαριασμό σας.

Αυτό που θέλουν οι απατεώνες να κάνετε, φοβούμενοι τον υποτιθέμενο αποκλεισμό από τους λογαριασμούς σας, είναι να κλικάρετε στο κουμπί «επιβεβαιώστε εδώ».

Αν το κάνετε θα ανοίξει μία νέα σελίδα που μοιάζει την αρχική του e-banking της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακόμη όμως και μέχρι αυτό το σημείο δεν αντιμετωπίζετε κάποιο κίνδυνο. Τα προβλήματα ξεκινούν εάν στην απατηλή αυτή ιστοσελίδα, πληκτρολογήσετε το username και το password που χρησιμοποιείτε γαι είσοδο στο e-banking της τράπεζας.

Εάν κάνετε αυτό το λάθος, οι κωδικοί σας περιέρχονται σε άμεση γνώση των επιτήδειων. Οι τελευταίοι έχουν δύο επιλογές:

Είτε να εισέλθουν την ίδια στιγμή στο πραγματικό e-banking και να επιχειρήσουν μία συναλλαγή, την οποία θα σας ζητήσουν να επιβεβαιώσετε, με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η τράπεζα ή θα πουλήσουν τα στοιχεία σας σε τρίτους για να κάνουν εκείνοι την ίδια δουλειά.

Το μόνο λάθος που μπορεί να σας κοστίσει είναι να επιβεβαιώσετε την συναλλαγή που θα επιχειρήσουν να εκτελέσουν.

Σε κάθε περίπτωση εάν πληκτρολογήσατε τους κωδικούς, καλό θα ήταν να τους αλλάξετε άμεσα.

Απάντηση